StoryEditorOCM
Košarkaderbi u zagrebu

Zadar uvjerljivo prošetao Draženovim domom, srušio Cibonu i došao do važne desete pobjede

Piše dražen žura
29. siječnja 2024. - 21:54

Zadar je u Draženovom domu došao do svoje desete pobjede u AdmiralBET ABA lige i baš kako smo najavili odškrinula vrata koja vode u skupinu klubova koji će tražiti mjesto u EuroCupu!

Unatoč tomu što su imali i nekih kriznih trenutaka, zadarska se momčad znala probuditi u pravom trenutku, odmaknuti Cibonu od mogućeg rezultatskog iznenađenja! I ono što je važno na pravi način se vratio Božić, svoje je jednako kao što je to činio u zadnje vrijeme pridodao Mazalin, isto tako i Drežnjak, dok su Davis i Lakić stavljali šlag na tortu baš kad je trebalo. Kapetan Ramljak i ovu je utakmicu odgledao s klupe.

Inače, bolji ulazak Cibone u ogled o čemu svjedoče njihove dvije „ trice”, dok je Zadar neko vrijeme živio na snazi i poenima Božića. Kasnije je malo ruke dao Mazalin, ali se domaćin dobrom igrom Buljana na prvi mali odmor odvukao s devet poena razlike. Imala je Cibona i prednost u skoku, što je u velikoj mjeri ljutilo trenera Jusupa. Onda je na otvaranju druge dionice Drežnjak nakon šest promašenih zadarskih šuteva za tri poena, pogodio jedan.

Činilo se kako slijedi povratak, međutim, dogodio se novi nalet Cibone, Majcunić je pak „tricom” podigao na 25:11, pa je sve upućivalo i njihov značajni rezultatski odmak. Ali, oslanjali su se na vanjski šut koji je stao, dok su Davis s tri poena, potom i Vujačić dva. I tako u dva navrata počeo brojčanik se počeo okretati u korist Zadrana. Međutim, Cibona se opet vratila, Buljan i Bošnjak su imali glavne uloge, ali ne zadugo, jer su Božić, Mazalin i Žganec zacrtali put za dvije iznimno

važne „trice”, najprije je uspješan bio Drežnjak, potom uz zvuk sirene Lakić. Zadar je odnio četiri viška na poluvrijeme! I opet kratki povratak „vukova” koji nisu uspjeli zaustaviti novu seriju Božića i Mazalina, pomogli su tricama Žganec i Drežnjak što je značilo bijeg na zavidnih trinaest jer je Božić realizirao dva slobodna, a Lakić u svom elegantnom stilu pogodio za tri poena. Zadar je izgledao baš moćno! I onda su u kratkom razdoblju izgubili te niti igre, dozvolili su suparniku povratak u utakmicu, najveće probleme pravio je Bundović i počela se topiti prednost spustili se na minus pet.

Ali je Davis zabio za tri poena kako bi donio više mira na ulasku u zadnju dionicu, nešto kasnije Lakić je odličnom obranom i izvrsnim polaganjem posve odmakao Cibonu od približavanja. Potom je Davis zaradio dva plus jedan, Žganec riješio tri slobodna bacanja za dvanaest poena prednosti.I sve to na pet i po minuta do kraja....Sve je upućivalo na lagano zatvranje utakmice, ali tako nije mislio Majcunić s „tricom” iza toga i Radovčić sigurnim ulazom, ponudili su malo više strepnje u mogući preokret Cibone. Rastužio ih je Drežnjak novom zadarskom tricom...

I tu je bijaše kraj za domaćina!

Cibona – Zadar 71:88

ZAGREB - Dvorana: KC „ Dražen Petrović”.

Gledatelja:2700..

Cibona – Zadar 71:88 (20:11, 16: 29, 22:26, 13:22).

Suci: Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina), Tomislav Vovk (Hrvatska) i Radoš Arsenijević (Crna Gora).

CIBONA: Vuković, Radovčić (10), Perasović(8), Mustapić(5), Proleta(2), Majcunić(10), Aranitović(15), Ferderber, Buljan (6), Bošnjak(6), Bundović(9).

ZADAR: Davis(11), Klarica, Vujačić(4), Žganec(8), Mazalin(15), Lakić(14), Mekić, Jambrović, Drežnjak(14), Grbić, Božić(22), Ramljak.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 16:33