StoryEditorOCM
KošarkaFavbet Premijer liga

Zadar slavio u nervoznoj utakmici u Zagrebu i stigao do finala sa Splitom

Piše dražen žura
16. svibnja 2024. - 22:46

Zadar i Split će igrati finale doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske u Favbet Premijer ligi, jer su oba kluba kroz dvije polufinalne utakmice izborili očekivanu priču. Njihova prva dva ogleda na Višnjiku, na rasporedu su 23.05. i 25.05., potom se serija seli na Gripe, gdje će se treća utakmica igrati 28.05.

Zadrani su svoje mjesto izborili drugom pobjedom u nizu protiv Dinama – Zagreb, koji se tek u nekim sitnim tragovima i to u početku znao nametnuti...I ništa više od toga....

Inače, kroz prvu četvrtinu uglavnom „ rudarenje” koje se na zadarskoj strani pokrilo s tri „trice”, dvije Lakić, jednu Žganec, onda je i umjetnički dojam bio- na višoj razini. Ali brojne izgubljene lopte kod obje momčadi, te promaši na „ ziceru”, nikako nisu mogli zadovoljiti trenere!

Bolje je Dinamo zakoračio u drugu dionicu, ali su se brzi „ ispraznili”, Božić je iza toga sve uzeo u svoje ruke, što i nije prvi put, te se Zadar uz nekoliko slobodnih bacanja Žganeca odvojio na plus osam! Ali, se domaćin nakon niza promašaja ipak osladio poenima, kojima su primorali zadarsku klupu na minutu odmora! S tri poena i to dva puta Žganec se potrudio otkloniti nervozu oko svojih, Zadar je otišao na deset viška(39:29)!

Siromaštvo Dinamove igre, prekinuto je NBA blokadom Kraljevića na Božićevom šutu....I to je bilo sve u prvom poluvremenu. Jednako kao i na otvaranju druge četvrtine, Dinamo je u novu krenuo s dva plus tri poena, na što je odgovorio „tricom” Božić za novo smirivanje kako na klupi tako i parketu.

Dinamo je nanovo pokazao, rekli bi treneri želju i htijenje, ali obruč im je bio preuzak, sve dok Majić nije upisao tri poena. Međutim, Zadar se držao na pristojnoj rezultatskoj razlici, iako se na klupu zbog četiri osobne morao preseliti na

klupu. I onda je krenuo „ verbalni dvoboj”, Sesara i Jusupa, obojica su zaradili tehničku! Malo se vidjelo realizacije iz igre, jedni i drugi su se držali crte slobodnih bacanja, Novačić je bio miran, uostalo kao i na kraju ogleda kad je zabio „tricu” za svoj petnaesti poen. Vratimo li se opet u tijek utakmice,, valja podsjetiti kako su Brzoja i Drežnjak „ tricama”, zaključili četvrtinu.... Zadar bi se odlijepio na deset, onda bi se opet okovali nervozom čim bi Dinamo kaznio njihovu slabiju obranu što je još jednom s tri poena Majić!

Ali, Davis i Božić su znali način kako se vratiti u normalu, samo nakratko jer ih je Dinamo provocirao poenima iz ničega.... I onda je Ramljak pronašao rezultatski „normabel” za sve, zabio je „tricu” i donio deset viška pet minuta prije kraja, dok je Davis podigao za dva retka viška s crte slobodnih bacanja.

Dinamo se oprostio od sezone, Zadar pak kreće u obranu naslova prvaka ! I na samom kraju umalo ozbiljniji incident, nervi su popustili, Majić je napravio grubi prekršaj na Drežnjaku, dovoljno da Ramljak krene prema igraču Dinama, dok je Davis zadržao Drežnjaka na parketu kako se utakmica ne bi pretvorila u posve nesportsku priču, jer su i igrači s klupe domaćina krenuli tražiti neku svoju pravdu.

Sijevale su nesportske i tehničke pogreške, teško ih se moglo pohvatati. Tužno!

Ali je bar završetak bio sportski, pozdrav trenera i igrača, Dinama i Zadra.

Dinamo- Zagreb – Zadar 67: 78

ZAGREB – Dvorana: KC „ Dražen Petrović”.

Gledatelja:800.

Dinamo- Zagreb – Zadar 67: 78 (18: 21, 11: 18, 19:17, 19:22).

Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević i Marko Stanković.

DINAMO - ZAGREB: Garafolić (8), Rukavina, Nakić - Vojnović, Majić(9), Pavlic, Mikšić(7), Novačić(15), Brzoja(8), Vrgoč(3), Vučić(7), Kraljević(10), Dugandžić.

ZADAR: Davis(8), Klarica, Vujačić, Žganec(15), Mazalin(8), Lakić (13), Mekić, Jambrović, Drežnjak(5), Grbić, Božić (22) Ramljak(7).
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 18:36