StoryEditor
Košarkasamo je pobjeda rehabilitacija

Zadar kontra Cedevite, opuštanju je stigao kraj

Piše PSD.
30. travnja 2008. - 16:15

Kad se Zadar nakon nekog značajnog natjecanja vrati s porazom u torbi kao što je to bilo prošlog petka u polufinalu NLB lige, onda se uvijek postavlja isto pitanje - koliko će to utjecati na momčad!? Praksa kazuje kako su se u pravilu teško vadili iz psihološke krize, međutim, u “ekspresnom loncu“ naše Lige za prvaka, nema se puno vremena za ku(h)kanje. Tako je prva na “meniju“ Cedevita u Sutinskim Vrelima (20 sati).

foto: Andrija Lučić / CROPIX

- Svjesni smo da ne postoji prostor za  bilo kakav oblik rehabilitacije, nego je potrebno što prije profunkcionirati.  Moramo  nastaviti gurati u dobrom domaćem ritmu, jer sad više nemamo pravo na opuštanje, ne samo  u jednoj utakmici, nego ni   u jednom poluvremenu. Sami sebi, ali i drugima  moramo dokazati kako nas jedan poraz ma koliko god bio bolan nije uništio, niti smije  - kazao je Andrej Štimac.

Prvi dvoboj s Cedevitom u Jazinama je obilato otišao na zadarsku stranu. Uvjerljiva pobjeda u kojoj se kao ključ dobrog rezultata pokazala obrana.
Obrana, obrana!

- Upravo na obrani moramo ponovno nastojati i obrana mora biti ta konstanta, dok je šut uvijek varljiv, ide te ili ne ide, ali kad se ne igra obrana onda je puno teže nadoknađivati nepreciznost. Koliko sam mogao primijetiti Cedevita je od onog našeg susreta prilično promijenila sustav igre, u prvi plan su došli neki drugi igrači, koji odlično odrađuju trenerske zamisli.

Jest, ne ljubi ih baš rezultat i malo su se udaljili od zacrtanog cilja, plasmana u NLB ligu. Iz tog razloga im je nužan jedan “veliki skalp“, ne bi li se ponovno vratili. Znamo da se svi “pale“ na Zadar, pa takav pristup treba očekivati i od njih - kazao je Štimac.

Dražen Žura / EPEHA

#KKZADAR#KKCEDEVITA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 19:53