Košarkaveliki talent

Zabila 56 koševa, pa natrag u školske klupe: Motiviraju me 'hejteri' koji kažu da bi i oni to mogli da su toliko šutirali

Piše Vedran Babić
19. ožujak 2019. - 21:21
11lazic

U subotu je utrpala 56 koševa, a u ponedjeljak - natrag u školske klupe. Takav je trenutno život Mihaele Lazić čija je izvedba proteklog vikenda odjeknula u cijeloj zemlji. U dramatičnoj pobjedi njezinog Broda na Savi u gostima kod Podravca osamnaestogodišnja Lazić postigla je 56 poena, od čega 10 trica, uz 14 skokova, 5 asistencija, 6 ukradenih lopti i čak 12 iznuđenih prekršaja! Poslije dva produžetka Brod je u derbiju začelja slavio 87:86, ali njegova borba za ostanak u Prvoj ligi i dalje traje...

Svi koji prate žensku košarku dobro poznaju Mihaelu. Ona je protekle dvije sezone bila najbolji strijelac lige (i ove je sezone vodeća s prosjekom 20.9 koševa po utakmici), dugogodišnja je reprezentativka u mlađim kategorijama i već je zabijala 41, 36... No ovakav učinak ne viđa se svaki dan.

Kako rekosmo, ponedjeljak je za Mihaelu značio povratak u klupe Klasične gimnazije u Slavonskom Brodu. Još je malo do mature, mora se i to odraditi. Čim joj je završila jutarnja smjena, za „Slobodnu" je pojasnila kako je došlo do tih 56 koševa, što joj je rekord karijere.

- Čim sam na zagrijavanju pogodila prvih par šuteva, osjetila sam da će to biti moj dan. Dobro sam se osjećala i imala vrhunski šuterski dan, 10/21 za trice. Ništa se od toga ne bi dogodilo bez pomoći suigračica i taktike trenera, no iskreno mijenjala bih sve te koševe za naš ostanak u ligi - govori nam Lazić koja je na parketu provela svih 50 minuta.

Očekivano, privukla je dosta pažnje. Što od obožavatelja, što od „hejtera".

- Hvala svima na čestitkama i objavama na „fejsu", a bilo je i onih koji govore da bi i oni to mogli da su toliko šutirali. Takvima kažem neka odu na igralište i sami protiv obruča zabiju toliko, haha. Sve mi je to motivacija.

Iako igra na pozicijama jedan i dva, skupila je i 14 skokova.

- Imamo samo jednog pravog centra, to je Tea Josipović rođena 2004. Druga sam najstarija u ekipi i moj je zadatak biti svestrana i preuzimati više odgovornosti, pa tako i pomagati u skokovima. Imam puno ovlasti, trener mi vjeruje i daje samopouzdanje. Osjećam se dobro u liderskom statusu. Šut i dribling su mi forte, a još moram poraditi na razigravanju i obrani.

Premda jedva punoljetna, Mihaela je davno nadrasla Slavonski Brod i jasno je da će najesen igrati u novoj sredini. Već je prošlog ljeta bila u Mađarskoj, ali je angažman propao pa se ipak vratila kući odraditi još jednu sezonu. Prilika i mogućnosti za nastavak karijere je mnogo. Mihaela ima privilegiju birati - Hrvatska, Europa ili SAD.

- Nije mi priša, kako vi kažete. Svaka od tih opcija ima prednosti i nedostatke. U Americi su uvjeti sjajni, ali se mora i studirati. U Europi je košarka posve drukčija, ali si bliži obitelji i prijateljima. Moram dobro odvagati prije konačne odluke - zrelo rezonira Mihaela koja se košarkom počela baviti na nagovor djeda.

Odmah se zaljubila u narančastu loptu, obruč i zvuk mrežice. Tom je sportu posvetila život, mašta o nastupu za seniorsku reprezentaciju Hrvatske te igranju na najvišem nivou - Euroligi ili WNBA.

- To su moji snovi. Ako se i ne ostvare, bit ću zadovoljna ako ostvarim svoj maksimum. Radim naporno svaki dan da dosegnem vrhunac - kaže Mihaela Lazić, od koje bi ono najbolje tek trebalo doći.

#SLAVONSKI BROD#KOšARKAšICA#MIHAELA LAZIć