StoryEditor
Košarkakantun ‘zadrana’

Vuković: Stigao je red za revanš Splitu za poraz u ABA ligi

Piše dražen žura
6. veljače 2021. - 12:25

Domagoj Vuković jedan je dio svoje košarkaške karijere proveo na Gripama, kojima se uvijek rado vraća, bez obzira što je u međuvremenu promijenio nekoliko adresa.

- Nikad neću zaboraviti vrijeme provedeno u Splitu, jer smo u to vrijeme imali veliki broj mladih i iskusnih igrača. Stvorila se prava klapa, tako da je bio poseban gušt igrati. Iako je tih sezona stigla i predstečajna nagodba, pa je bilo problema oko isplata, međutim, to nije ubilo draž mojeg boravka na Gripama – veli Domagoj, koji je potom okrenuo priču prema dva velika dalmatinska dvoboja između Splita i Zadra, oba puta na parketu “žutih”. 

- Split se uvelike pojačao dolaskom sadašnjih i bivših reprezentativaca Hrvatske, Roka Ukića, Marina Marića, na posljetku Luke Babića. I kad se njima pridodaju ostali reprezentativci iz Hrvatske, Pavle Marčinković i Josip Vranković, te iz drugih država, Marko Luković, Sani Čampara i Blaž Mesiček, onda doista možemo govoriti o kvaliteti Splita. Iz tog razloga ne mogu sa sigurnošću kazati tko je favorit u ovoj utakmici HT Premijer lige iza koje se želimo učvrstiti na vrhu ljestvice. Zaključak je, unatoč svemu, idemo tražiti pobjedu, imamo i mi svoje adute – zbori Vuković.

Iza priče u Prvenstvu Hrvatske slijedi novi ogled u ABA ligi, gdje je jednima i drugima posve složena situacija, odnosno Zadrani za Splitom zaostaju jednu pobjedu, ali su i odigrali četiri utakmice manje.

- Nećemo se pravo ni jedni ni drugi odmoriti, a opet ćemo morati pod iste obruče. Ništa, tako se poklopilo i znam da je gledajući objektivno nama ogled u ABA ligi podosta bitniji, jer želimo izbjeći tu nesigurnu zonu. Znamo kako je završio prvi dvoboj na Višnjiku u kojem nismo bili pravi, što se kasnije još više pokazalo kroz utakmicu HT Premijer lige koju smo dobili uvjerljivo. Nekako je stigao red za revanšu u ABA ligi – kazao je Vuković i podijelio dvije tri misli vezano uz Kup u kojem se opet mogu naći na istj strani sa Splitom u finalu.

- Nije nam se ždrijeb posve “nasmiješio”, jer Cibona je uvijek suparnik kojeg moraš uvažavati, međutim, naš cilj je obraniti prošlosezonsko osvajanje i “vukovi” su prvi korak na tom putu - zaključio je Vuković.

item - id = 1075859
related id = 0 -> 1128437
related id = 1 -> 1128337
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 22:59