StoryEditor
Košarkanlb liga

Vujošević: Nije pošteno da se Final four igra u Zadru!

Piše PSD.
27. ožujka 2008. - 19:12

Pobjeda Partizana nad Cibonom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja NLB lige poslužila je i kao povod kontroverznom treneru Partizana Dušku Vujoševiću kako bi lobirao da njegov klub bude domaćin završnom turniru NLB lige od 25. do 27. travnja.

- Ne bih volio da se mi toliko trošimo u Jadranskoj ligi, a da je netko već odredio da će Zadar biti domaćin - kazao je trener beogradske momčadi koja je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u regularnom dijelu natjecanja, te nastavio:

- Ako je ovakav sistem, play-off pa Final Four, onda prednost ima domaćin. Tu prednost bi trebao imati onaj tko je prvi. Ovo je jako osjetljiv trenutak za Ligu koja mora biti vrlo pametna prilikom određivanja domaćinstva finala - kazao je Vujošević.

Glasnogovornica Partizana ostala zatečena pitanjem o službenom stavu kluba, te kratko prokomentirala:
- Nemamo službeni stav, Stvarno ne znam što bih vam rekla.

Još jedna potvrda kako se Vujošević ničim izazvan gura u prvi plan stvarima kojima se ozbiljan trener ne bi trebao baviti.

Podsjetimo, Vujošević je u nekoliko navrata prijetio i kako će Partizan istupiti iz NLB lige. Navodno im se ne Regionalna liga ne uklapa u zamišljeni raspored, što je pomalo smiješno jer se radi o ligi u kojoj je obaveza klubova samo odigrati susret, svi troškovi natjecanja su pokriveni od strane sponzora.

Na izjavu Vujoševića zatražili smo i rekaciju povjerenik NLB lige Josipa Bilića.

- Ne bi komentirao te izjave jer je to smiješno. Postoje pravilnici natjecanja i ovakvim ispadima, pogotovo pred kraj sezone, ne može se ništa napraviti. Ukoliko netko misli da se neke stvari moraju promijeniti prije sezone može poslati svoj prijedlog, a mi ćemo ga razmotriti - rekao je Bilić i dodao kako će domaćin Final Foura biti određen do srijede (2. travnja), a tko će to biti nije nam dao naslutiti.

U Zadru se nadaju kako će dobiti domaćinstvo i zbog 'umirovljena’ Jazina, dok Partizanu, unatoč vrhunskim rezultatima, nikako na ruku ne ide sigurnosna situacija u Srbiji proteklih mjesec dana, pa je u žargonu kladionice Zadar čisti zicer.

josip smolić

#DUŠANVUJOŠEVIĆ#KKPARTIZAN#NLB

Izdvojeno

06. srpanj 2020 19:34