StoryEditor
KošarkaZula potpisao

Vladimir Anzulović predstavljen kao novi trener Splita: Pokušat ću kao i u Šibeniku paralelno gurati mlade igrače i pobjeđivati, ali neće biti pretplaćenih, tko zasluži igrat će

4. lipnja 2018. - 13:40
vladimir_anzulovic0043-040418

Na Gripama je danas predstavljen novi trener Splita Vladimir Anzulović.

- Naš novi trener za iduću sezonu, a nadamo se i dulje, je gospodin Vladimir Anzulović. Zahvaljujemo se našem dosadašnjem treneru Ivici Skelinu na svemu što je napravio u zadnje dvije i pol godine, po pitanju stabilizacije kluba, rezultatskog iskoraka i vraćanja publike na Gripe. Bio je užitak raditi s njim. Želimo mu sve najbolje u daljnjoj karijeri – rekao je u uvodu direktor kluba Maroje Bubalo.

- Od danas kreće s radom naš novi trener. Dogovorili smo se na dvije plus jednu godinu. To je razdoblje u kojem smatramo da se može vidjeti pečat njegovog rada, u kojem kao klub možemo napraviti iskorak u rezultatskom i organizacijskom smjeru – rekao je Bubalo prije nego što je i službeno u Žutom salonu svečano potpisan ugovor između kluba i Anzulovića.

Potom se sedmoj sili obratio novi trener "žutih".

- Vjerojatno neću biti prvi koji će reći da ulazak u ovu dvoranu izaziva respekt i obavezu. Zna se što je Split, što su obveze trenera Splita. Oni igrači koji ostanu siguran sam da će biti spremni, siguran sam da ću dobiti spremnu momčad na koji ću probati dati nešto svog štiha, sve u smislu toga da pokušamo izvući što bolji rezultat i iskorak – rekao je Anzulović.

U Šibeniku je pod vašim vodstvom naglasak bio na mladim igračima, tako se očekuje i u Splitu?

- Moramo zadržati doticaj sa sredinom, imati bazu domaćih igrača što već i imali, te to nadograditi s karakternim i kvalitetnim pojačanjima, napraviti dopadljivu igru koja će privući publiku. Tko zaslužuje igrat će. Ako mladi to zasluže igrat će, ako ne, nema pretplaćenih. Split je ozbiljan klub koji neće dugo trpjeti besciljno lutanje s mladim igračima. Pokušati ću kao u Šibeniku paralelno gurati mlade igrače i pobjeđivati što ne ide baš jedno uz drugo – rekao je Anzulović.

Rezultatski iskorak u Splitu značio bi finale domaćeg prvenstva ili ulazak u prvu ABA ligu (kroz drugu)?

- Željeni rezultati se određuju u odnosu na budžet. Neće biti lako, ali vjerujem u svoj rad. Privukla me ambicija, ali ne mogu ništa obećati – kazao je Anzulović.

Tko će vam biti pomoćnici?

- O tome još trebamo donijeti odluku nakon razgovora. Imam neke želje.

Hoćete li pokušati dovesti nekog igrača iz Šibenika?

- Uvijek će se sa mnom vezati igrači s kojima sam radio, očito mi ostane i dobar odnos sa njima. Zasad je prerano govoriti o pojačanjima. Nije to preduvjet za dolazak, ali svakako ne smijemo puno griješiti.

Navodno su vas tražili i Cibona, Zadar pa i Budućnost?

- Za Budućnost nije istina. I prije i poslije sezone pričao sam s ljudima iz Splita. Više su ostale ponude bile na bazi rekla-kazala. Ljudi iz Splita pokazali interes. Možda da nismo dali ruke bih sada imao i konkretnijih ponuda, ali zadovoljan sam kako smo sve odradili – priznao je Anzulović.

Je li za vas Split trenerski iskorak?

- Vodio sam dosad momčad koja je u svojoj prvoj sezoni bila nešto malo ispred Splita, u drugoj nešto malo iza, ali ako gledamo po tradiciji kluba, organizaciji, da će igrati Drugu ABA ligu to je iskorak, ali da li će i biti iskorak vidjet ćemo kroz igre.

Kada startate s radom?

- Počinjemo s radom danas. Nema puno seniorskih igrača pod ugovorom, ali imamo mlade igrače. Nadam se da ćemo prije početka priprema napraviti dobar prijelazni period tijekom šestog i sedmog mjeseca. Po datumu početka liga odredit ćemo datum početka priprema.

Popis želja novih igrača ste predali direktoru?

- Popis želja je i dalje je jako širok. Imamo neke želje kao prioritete, ali moramo prvo napraviti razgovore s njima – kazao je Anzulović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 06:24