StoryEditorOCM
Košarkazasluženo

Veliko priznanje za sjajnog Hrvata: Mario Hezonja proglašen igračem mjeseca Eurolige

Piše SPORT SD
1. siječnja 2024. - 15:17

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja (28) proglašen je najboljim igračem (MVP) Eurolige u prosincu.

Europski prvak Real Madrid okončao je prvi dio sezone sa 16 pobjeda i jednim porazom u Euroligi, a tijekom prosinca je upisao pet pobjeda zaredom, u kojima je Hezonja odigrao ključnu ulogu.

Hrvat je ubacio 18 koševa u gostujućoj pobjedi nad Olimpiakosom, a dva dana kasnije i 19 koševa u trijumfu nad Panathinaikosom u Ateni. Uspješan niz nastavio je dobrim izvedbama protiv Bayerna, Crvene zvezde i Partizana.

Dubrovčanin je prošli mjesec zabijao u prosjeku 16 koševa po utakmici tijekom 24 minute provedene na parketu, a Euroliga je u objavi naglasila da je “njegov učinak jasan”.

Hezonji je ovo sedma sezona u Euroligi, a prvi put je proglašen igračem mjeseca. On je ujedno treći hrvatski košarkaš kojem je to pošlo za rukom i prvi u posljednjih devet godina. Ante Tomić je tri puta bio MVP mjeseca u Euroligi, a Dario Šarić jednom.

Real Madrid, koji je na svojoj internetskoj stranici istaknuo da se Hezonja posebno istaknuo u pobjedama nad Olimpiakosom, Panathinaikosom i Crvenom zvezdom, drugi put ove sezone ima najboljeg igrača mjeseca. Facundo Campazzo proglašen je najboljim u studenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:19