StoryEditorOCM
KošarkaPrava prilika

Veliko priznanje za mladog stručnjaka, nekadašnji pomoćni trener košarkaša Splita preuzeo austrijskog viceprvaka

Piše Frane Vulas
6. lipnja 2023. - 18:40

Bivši pomoćni trener košarkaša Splita Hrvoje Radanović (31) postao je trener austrijskog viceprvaka GGMT Vienna. Radanović će na toj poziciji naslijediti Aramisa Naglića kojem je do sada asistirao.

Mladom stručnjaku iz Rijeke to će biti prvi samostalni seniorski trenerski posao. Pod Naglićevim vodstvom i uz sekundiranje Radanovića GGMT Vienna se prošle sezone okitila domaćom duplom krunom, osvojili su naslov prvaka Austrije, tek drugi ukupno, kao i prvi kup u povijesti kluba. Klub za kojeg je u zadnje dvije godine nastupao još jedan bivši ‘žuti‘ Ivan Sirišćević ove sezone je igrao finale prvenstva i Alpe Adria Cupa.

Radanović je u Splitu bio pomoćnik u stožerima prve momčadi koje su tada vodili Vladimir Anzulović odnosno Ante Grgurević, a ranije i trener u omladinskom pogonu ‘žutih‘ (od 2011. do 2013. godine). Naglić će se sada intenzivnije posvetiti ulozi izbornika reprezentacije Slovačke, poziciji na kojoj je od lani.

- Savršen je trenutak da Hrvoje Radanović preuzme mjesto glavnog trenera. Enormno se uključio u uspjehe kluba u posljednje tri godine i kako sam više puta naglašavao, Hrvoje je bio puno više od ‘samo‘ pomoćnog trenera. Ova odluka je zapravo samo logičan nastavak posla koji je obavljen u posljednje tri godine - rekao je generalni menadžer kluba Petar Stazić Štrbac za službenu facebook stranicu kluba.

- Izuzetna mi je čast što sam izabran od strane kluba za novog glavnog trenera i puna zahvalnosti cijeloj obitelji Stazić što su mi ukazali ovo povjerenje. Dat ću sve što je potrebno da uspješno ispratimo momčad kroz narednu sezonu – rekao je Radanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:05