StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Veliki udarac za ambicije Srbije: ruptura mišića se nije zaliječila, bez Teodosića na Svjetskom prvenstvu

21. kolovoza 2019. - 00:00
2018-03-24T020701Z_1307831914_NOCID_RTRMADP_3_NBA-LOS-ANGELES-CLIPPERS-AT-INDIANA-PACERS

Košarkaška reprezentacija Srbije će na Svjetskom prvenstvu u Kini igrati bez Miloša Teodosića, koji je otpao s popisa putnika zbog rupture mišića, objavio je u utorak izvršni direktor bolonjskog Virtusa Luca Baraldi, dok je izbornik srbijanske reprezentacije, a ujedno i trener Virtusa Aleksandar Đorđević pred odlazak u Kinu rekao kako "Teodosić 99 % neće biti na Svjetskom prvenstvu."   

- Zahvaljujemo vodstvu Srbije na odgovornom ponašanju u osjetljivom trenutku, jer znamo što Miloš predstavlja u svojoj domovini. Žao nam je što ne može ići u Kinu, ali zdravlje igrača mora biti na prvom mjestu i to je upravo ono što smo imali na umu - izjavio je Baraldi dodajući kako najbolji igrači moraju biti zaštićeni, jer su oni najveće zvijezde.

Teodosić se ozlijedio 10. kolovoza na pripremnoj utakmici protiv Litve i u trenutku kad se ruptura dogodila, bilo je izvjesno da će se 32-godišnji razigravač i šuter teško oporaviti do početka Svjetskog prvenstva, vjerojatno njegove posljednje prilike da s reprezentacijom napravi još jedan veliki rezultat na svjetskoj sceni.

- Što se tiče Miloša Teodosića, u ovom trenutku nije dobra slika. Jučer smo napravili novu magnetnu rezonancu, još postoji ruptura od 4,5 milimetra. To će ga onemogućiti da ide s nama u Kinu, a 99 posto je da Teodosić neće ići ni na Svjetsko prvenstvo - izjavio je Aleksandar Đorđević uoči odlaska srpske reprezentacije na posljednji dio priprema u Kini, gdje će njegovi izabranici odigrati tri utakmice na turniru u Shenyangu, protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Na Svjetskom prvenstvu koje će započeti 31. kolovoza, a završiti 15. rujna, Srbija je u prvoj fazi svrstana u skupinu D s Italijom, Angolom i Filipinima. U drugi dio grupne faze plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina, a tamo će se skupina D spojiti sa skupinom C u kojoj su Španjolska, Iran, Portoriko i Tunis. Nakon toga slijedi nokaut faza od četvrtfinala nadalje.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 15:41