StoryEditor
KošarkaMogli bi ga izručiti

Veliki problem za NBA zvijezdu: Turska se sprema izdati 'crvenu tjeralicu' i traži od Interpola uhićenje svog državljanina

Piše R.R.
15. siječnja 2019. - 21:56
2019-01-09T044628Z_1500650832_NOCID_RTRMADP_3_NBA-NEW-YORK-KNICKS-AT-GOLDEN-STATE-WARRIORS.JPG

Turski košarkaš i član New York Knicksa Enes Kanter upao je u velike probleme, kao Jedan od onih koji podupire Fethullaha Gülena koji živi u izgnanstvu u SAD-u i kojeg turska Vlada optužuje za organizaciju propalog državnog udara. Sada je i državni tužitelj iz Istanbula objavio kako se sprema zatražiti Interpolovu "crvenu tjeralicu" za Kanterom, zbog tvrde da je član terorističke organizacije.

Ako tjeralica bude raspisana postojala bi mogućnost da SAD uhiti i izruči košarkaša matičnoj zemlji, jer "crvena tjeralica" znači da ste traženi u svim državama sveta koje pripadaju Interpolu.

U turskim medijima postoje tvrdnje da je Kanter navodno pomagao "terorističkoj grupi", svako tko je protiv Erdogana je označen kao terorist, velikim svotama novca, kao i da je davao podršku istoj preko društvenih mreža.

Sud u Turskoj podigao je lani u lipnju optužnicu i protiv oca košarkaša u kojoj se stariji Kanter optužuje da je član iste terorističke grupe. Stariji Kanter, inače profesor, tada je optužen da je kontaktirao s oko 120 osumnjičenih koji navodno imaju vezu s Fethullahom Gülenom. Izbačen je iz javne službe nakon neuspjelog državnog udara i bio je pet dana u pritvoru pretprošlog ljeta.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 12:38