StoryEditorOCM
Košarkaderbi na sokolani

Utakmica sezone za košarkaše Ribola Kaštela: ‘Treba nam pomoć s tribina kako bismo se mogli boriti za Premijer ligu!‘

Piše Sport SD
5. svibnja 2023. - 16:53

Pred košarkašima Ribola Kaštela je najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone, u nedjelju na Sokolanu stižu Vrijednosnice Osijek (19 sati).

Dva kola prije kraja Lige za prvaka Prve lige Vrijednosnice Osijek i Ribola Kaštela bore se za drugu poziciju. Sastav iz Slavonije je trenutno na drugom mjestu sa skorom 23-7, dok Kaštelani imaju pobjedu manje, omjer 22-8. U derbiju Kaštelanima treba pobjeda od dva ili više razlike kako bi pretekli Osječane zbog boljeg međusobnog skora i s pozicije broj dva ušli u finalno doigravanje za prvaka Prve lige i ulazak u Premijer ligu protiv prvoplasiranog Dubrovnika. Naravno, uz uvjet da u zadnjem kolu potom Ribola Kaštela upišu pobjedu i na gostovanju u srijedu kod Omiš Čagalj Toursa (osim ako Vrijednosnice ne izgube od Kvarnera). Pobjeda u nedjelju Osječanima donosi drugu poziciju.

U dosadašnja tri međusobna ovosezonska susreta dvaput su slavili Osječani s ukupnih 14 razlike (80:83 u Kaštelima i 76:87 u Osijeku), ali je u zadnjem odigranom u Slavoniji momčad trenera Damira Rančića uz pobjedu gotovo s plus 13 i nadoknadila i cijelu negativnu koš razliku (92:79).

U najavi utakmice kapetan Ribola Kaštela Josip Vidović je kazao.

- U nedjelju nas očekuje utakmica sezone. Pobjeda bi nam donijela drugo mjesto što bi nas dovelo na korak do finala za ulazak u Premijer ligu. Radi se o zasigurno najskupljoj i najprofesionalnijoj momčadi lige, koja je paralelno igrala i ABA 2 ligu i koja je već na početku sezone naglasila želju za brzim povratkom u Premijer ligu. Odlična su momčad koja ima velik broj dobrih i iskusnih igrača. Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu, a cilj nam je uspostaviti svoju igru, smanjiti broj grešaka i odigrati dobru obranu. U ime momčadi pozivam što veći broj ljudi na Sokolanu. Treba nam pomoć s tribina kako bi ostvarili želju i dobili priliku boriti se za viši rang! - pozvao je kapetan Vidović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:21