StoryEditor
Košarkadame iz Jolly JBS-a trijumfom u domaćem kupu nastavile trofejni niz

U pet finala košarkašice Šibenke bez poraza

Piše PSD.
31. ožujka 2008. - 23:35
Sastav ima kemiju, ima karakterne igračice, kvalitetne kao osobe, koje znaju svoje zadaće i izgaraju na terenu - kaže pomoćni trener Dino Lovrić

Prvoga travnja prošle godine Gospićanke su se u Dubrovniku ‘našalile’ s košarkašicama Jolly JBS-a, odnijele im pobjedu u finalu Kupa Ružica Meglaj-Rimac. Godinu dana poslije Šibenke imaju razloga za šalu! Od spomenutog lanjskog datuma, Jolly JBS i Gospić CO susreli su se u pet finala.

Pet pokala na Baldekinu / Nikša Stipaničev / CROPIX
Svih pet trofeja pripalo je Baldekinu - domaće prvenstvo, WABA kup i liga te hrvatski Kup i Superkup! Praktički, šibenski je sastav u manje od godinu dana uzeo košarkaški ‘grand slam’, sve što se moglo osvojiti u hrvatskim i regionalnim okvirima! Niz od pet trofeja je zaokružen baš na Baldekinu, trijumfom u Kupu Ružica Meglaj-Rimac, gdje je sastav Jollyja (78:66 protiv Gospića CO) opet iskazao superiornost u odnosu na jedine ozbiljne rivalke. Slučajno ili ne, preporod je uslijedio dolaskom/povratkom Stipe Bralića i asistenta mu Dina Lovrića na klupu Šibenki, odmah nakon spomenutog poraza u Dubrovniku.

Otkad surađuju, pokupili su sve što se (objektivno, osim Eurolige) moglo. Osim rezultata, plijeni igra njihova sastava. Izvedbom u finalu hrvatskoga Kupa, oduševljeni su bili i mnogi stručnjaci koji su pratili utakmicu. Među ostalim, vidjeli su da i centri Terglav-Tratsiak i Ivanković mogu poentirati solo akcijom, asistirati ili istrčati kontru.
- Nema dvojbe da nam je Euroliga puno značila. Odigrali smo deset jakih utakmica, dobili samopouzdanje uoči susreta sa domaćim, ipak nešto lakšim suparnicama. Vidjelo se to dobro i nedavno u Gospiću. Iako smo gubili u završnim minutama finala WABA lige, nije bilo panike - ocjenjuje Dino Lovrić, pomoćnik trenera Bralića. 

Tvrdi, nema posebne tajne, recepta za sve uspjehe:
- Sastav ima kemiju. Ima karakterne igračice, kvalitetne kao osobe, koje znaju svoje zadaće, izgaraju na parketu. Stoga i ne iznenađuje da učinkom uvijek iskoči neka druga.

Lovriću je puno nezgodnije kad treba reći ponešto o čovjeku koji je s njim posložio cijeli sastav, nanizao uspjehe:
- Nije pretjerano reći da je jedan od najboljih hrvatskih trenera u ženskoj košarci. Moderan je stručnjak, neiscrpnog znanja i sposobnosti predviđanja, najbolji dokaz da rezultati moraju doći uz kvalitetan prsitup i rad, pogotovo na treninzima.

Kup svake druge godine

Kao po nekom redu, košarkašice Jolly JBS-a hrvatski Kup osvajaju svake druge godine! Dosad ih imaju četiri u vitrinama, i to 2002., 2004., 2006. i 2008. godine. Uz jedno prvenstvo (1991.) i dva kupa (1987. i 1990.) bivše države, tri titule u regionalnoj ligi, klub s Baldekina je i triput bio prvak Hrvatske (1997., 2003. i 2007. godine).

Gospiću uzeti i prvenstvo!

Treneri, igračice i vodstvo kluba osvajanje WABA lige i hrvatskoga kupa proslavili su u restoranu Torcida. Tamo je Josip Stojanović, prvi čovjek Jolly JBS-a, samouvjereno najavio da će osvojiti i prvenstvo Hrvatske! No, valja izdvojiti podatak da već šest sezona nitko nije uzeo dvostruku hrvatsku krunu (kup i prvenstvo), da je Gospić u svakoj od tih sezona osvajao jedan trofej.

- Mi jesmo u pobjedničkom ritmu i bitnoj psihološkoj prednosti, ali i svjesni da će Gospićani upregnuti sve snage kako bi uzeli bar prvenstvo. Zato je od izuzetne važnosti izboriti prednost domaćeg parketa, prvo mjesto uoči doigravanja - najavljuje Lovrić uoči završnice sezone.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 10:27