StoryEditorOCM
Košarkakreće playoff

Tri Dalmatinca kontra Zagrepčana: danas počinje doigravanje za košarkaškog prvaka Hrvatske

Piše F. V., K. G.
10. svibnja 2023. - 12:10

Počinje doigravanje za košarkaškog prvaka Hrvatske u kojem sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka i dvije najbolje momčadi Lige za ostanak Dinamo i Bosco.

Od osam klubova u četvrtfinalu, pet je iz Zagreba, te tri dalmatinska predstavnika Split, Zadar i Šibenka. U današnjim prvim susretima četvrtfinala HT Premijer lige sastaju se: Zadar – Dinamo (18 sati), Cibona – Furnir (18), Split – Bosco (19) i Cedevita Junior – Šibenika (19).

U četvrtfinalu se igra na dvije pobjede. U eventualnim trećim susretima prednost domaćeg terena imat će današnji domaćini. ‘Jedinicu’ uoči doigravanja je osvojila momčad Splita i imat će prednost domaćeg terena i u kasnijoj fazi doigravanja, ako je ‘žuti’ izbore. Bolji iz okršaja Splita i Bosca u polufinalu će na pobjednika sraza Cedevite Junior i Šibenke, dok će bolji iz dva ili tri ogleda Zadra i Dinama na Cibonu ili Furnir.

Momčad trenera Srđana Subotića je na Gripama veliki favorit protiv Bosca. Split je prvi put nakon 20 godina ulovio ‘jedinicu’, a želja je osvojiti naslov prvaka također poslije dva desetljeća čekanja. U oba ovosezonska okršaja protiv sastava trenera Ivana Tomasa Split je uvjerljivo slavio, ali u doigravanju se karte iznova miješaju.

Zadrani su od svih hrvatskih regionalnih ligaša najbolje odigrali Admiral Bet ABA ligu. Nakon eliminacije u četvrtfinalu od Crvene zvezde ugostit će Dinamo, ali u okršaju protiv svog bivšeg trenera Vladimira Anzulovića kvaliteta je unatoč umoru uvjerljivo na njihovoj strani.

Šibenka je samo jednu pobjedu upisala u Ligi za prvaka, ali i to je bilo dovoljno da u četvrtfinalu izbjegnu ABA ligaše. Momčad trenera Damira Milačića ulazi rasterećena u oglede s favoritom Cedevitom Junior, a u dosadašnje četiri ovosezonske međusobne utakmice slavila je jednom. No, u zadnjem dvoboju u subotu, koji je bio i svojevrsni uvod u doigravanje, unatoč porazu pokazali su kako se mogu nositi s momčadi trenera Damira Mulaomerovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:32