StoryEditor
KošarkaDobro se drže

Treneru Šibenke jasni su prioriteti: Najbitnije je ostati zdrav, vratit ćemo se mi opet u top formu

23. ožujka 2020. - 12:37
Tom Dubravec/Hanza media

Epidemija koronavirusa pogodila je i šibenske sportske klubove. Ne doslovce, jer nitko nije obolio od te opasne bolesti. Međutim, virus im je ozbiljno poremetio planove. Grupnih treninga nema ni na Baldekinu, gdje inače vježbaju košarkaši Šibenke:

- Uprava kluba je odlučila, prateći naputke Stožera civilne zaštite, da do daljnjega otkažemo treninge svih kategorija. Glavni razloge tome je neostvarivanje kontakata koji su neizbježni u košarci. Međutim, svi igrači su dobili naputke o individualnom radu, preko footinga, nekih improviziranih teretana u prirodi, jasno uz izbjegavanje kontakata s većim brojem ljudi. Igrači moraju raditi na samoodržavanju. Nemamo puno izbora, 90 posto klubova u Hrvatskoj je u sličnoj situaciji - izvijestio nas je Edi Dželalija, trener košarkaša Šibenke.

 U taboru ‘narančastih’ su odlučili pustiti kućama igrače iz drugih gradova. Tako su primjerice Vladović i Vraneš otišli u Zadar, Mileković u Zagreb, Vuko u Split...

- Smatramo kako je bolji da su oni u ovim kritičnim trenucima sa svojim obiteljima. Uostalom, mi nismo Real Madrid pa da imamo klupski kamp i da na taj način možemo kontrolirati sve igrače, kao što su to ini napravili kada su dobili informaciju kako je zaražen njihov igrač Trey Thompikns. Naravno, držimo stvari pod kontrolom i svakodnevno sa svim igračima u kontaktu. Svi poštuju naputke kondicijskog trenera - veli Dželalija.

Šibenku je ovaj stop zbog koronavirusa dodatno pogodio, jer konačno su bili u dobrom ritmu:

- U pravu ste, baš smo bili u top formi. Jasno je da će sada svi igrači pasti u formi, no to neće biti samo naša sudbina. Nama i meni može biti krivo što je prekid nastupio u trenutku kada smo igrali baš dobru košarku - žali trener ‘narančastih’.

On nam je dao i svoje viđenje raspleta kalendara sezone:

- Nema dvojbe da će se ova situacija odužiti. Mislim da neće biti dovoljno slobodnih termina da se odigra svih 11 kola trećeg kruga. Osobno, volio bih da se odigra barem play-off, da se prvenstvo zaključi na parketu. No, to je samo moje razmišljanje, vidjet ćemo što kažu ostali. Međutim, zdravlje je najbitnije, lako ćemo za ostalo. Bit ćemo spremni uskočiti u sedlo kada dobijemo zeleno svjetlo - poručio je kormilar Šibenke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2021 07:04