Košarkaiz arhive

Trener Zadra i direktor Splita sreli su se u završnici Kupa prije 12 godina, u nešto drukčijim ulogama

Piše (FV)
16. veljača 2017. - 11:29
tre00

Život često piše romane. Prebirući po sjećanjima pa potom kopajući po arhivama naletjeli smo na fotografiju sa završnice Kupa Krešimira Ćosića održane 2005. godine u Zadru.

U finalu je domaćin pred prepunim Jazinama pobijedio Cibonu VIP 94:89, a trofej “Slobodne Dalmacije” tadašnjem kapetanu zadarskog sastava Aramis Nagliću uručio je direktor Splita Robert Andrijić, tada izvršni direktor “Slobodne Dalmacije”. 

Danas, 12 godina kasnije, na završnici Kupa u Šibeniku susrest će se opet Naglić i Andrijić, pozdraviti, ali u drugačijim ulogama nego prije dvanaest godina. Danas jedan drugom stoje na putu do istog trofeja. Naglić je od prije dva i pol tjedna trener Zadra, a Andrijić je već gotovo tri godine direktor Splita.

Kada smo ga prisjetili na fotografiju prvi čovjek “žutih” Andrijić je na prvu ispalio.

- Aramis je osta isti.

Potom je provrtio film sjećanja.

- Sićan se da me posla šjor Srđan (predsjednik Uprave “Slobodne Dalmacije” Srđan Kovačić, op.a.) uručit pehar pobjedniku, a reka mi je da me naješka “ajde daj pehar Zadru”, budući je zna da san se uvik opira zadacima toga tipa. A tek san u autu promislia da bi i Cibona mogla dobit. Žestoko san u sebi navija za Zadar što ovoga puta neće bit slučaj ha, ha – kazao je Andrijić i u šali za kraj dodao:

- Slobodna uvik isprid vrimena!

#ARAMIS NAGLIć#KUP KREšIMIR ĆOSIć#ROBERT ANDRIJIć