StoryEditorOCM
KošarkaTeško ali ide

Trener iz Crne Gore uvjeren: ‘Hajduk će biti prvak, na žalost mog prijatelja, velikog dinamovca Saše Pavličića-Bekića‘

Piše Frane Vulas
8. ožujka 2024. - 20:25

Trener ‘žutih‘ Slaven Rimac je nakon 87:75 pobjede košarkaša Splita nad Mornar-Barskim zlatom na Gripama, trijumfa koji je ‘žute‘ ostavio u borbi za plasman u play off Admiral Bet ABA lige, kazao.

- Ovako vruće glave rekao bih da smo u pet-šest situacija trebali prelomiti utakmicu, ali svaki put su nam se dogodile sitne greške, manjak koncentracije, čak i sebičnosti ili neodgovorna igra u obrani. Vidi se pomak u odnosu na prošlo kolo. Protok lopte je bio bolji, ali nije još najbolji. Ovo je neka naša rotacija ako želimo sa svježinom dočekati kraj sezone, to je nešto što nam je najvažnije – istaknuo je Rimac.

Preostala su još četiri kola. Koliko će još pobjeda trebati Splitu za plasman u play off?

- Imam neko loše iskustvo od ranije kada pratiš konkurente. Mi se moramo okrenuti sebi. Nismo na nekom vrhuncu forme, gledam da prije svega to popravimo. Naravno, želimo pobjeđivati, ali prvenstveno moramo dići formu nekih igrača, a onda će se dići i forma cijele momčadi. Teško mi je reći koliko će nam pobjeda trebati za doigravanje. Nikad pobjeda u ABA ligi nije lagano izborena, kao što bi netko tko je samo pratio rezultat mogao misliti – kazao je Rimac.

Slijede Krka vani, pa Cibona kući. Jesu li sljedeća dva tjedna ključna?

- Ne trebamo se time opterećivati. Mogu i rivali pobijediti u iduća dva kola. Detalji odlučuju. Bavim se samo nama. Prvo nam slijedi Dubrava u domaćem prvenstvu u nedjelju – rekao je Rimac.

image
Nikola Vilić/Cropix

A prije trenera Splita pred sedmu silu je izišao trener Mornara Mihailo Pavićević.

- Za mene je uvijek poseban osjećaj doći na Gripe. Hvala publici na toplom dočeku. To me čini presretnim. Apsolutno zaslužena pobjeda Splita. Čestitam im. Odigrali su mnogo koncentriranije i mnogo agresivnije od nas u obrani, pogotovo u prvom poluvremenu. U dvije četvrtine nismo bili u bonusu. Nemamo vremena za kukanje, svaka nam je utakmica borba za život. Momčadi Splita želim sve najbolje. Ove sezone zaista igraju dobro i zaista zaslužuju biti tu gdje jesu – rekao je Pavićević.

Hoćete li uspjeti izboriti ostanak u regionalnoj ligi?

- Da ne vjerujem u to ne bih bio na klupi. I klubovi s mnogo većom tradicijom su se našli u sličnoj situaciji da se bore za ostanak, pa i Zadar, Split... Obećavam da ćemo napraviti sve da osiguramo ostanak – rekao je Pavićević.

Inače je u djetinjstvu Pavićević bio veliki navijač Hajduka i Jugoplastike, zbog toga je i bio takav doček. To je i ovaj put bilo na tapetu. Dočekalo ga je i pitanje hoće li Hajduk biti prvak?

- Teško nešto ide, sve nešto 1:0, 1:1... Koliko je još, 11 kola do kraja? Ne bih tko sam da ne vjerujem da će Hajduk biti prvi. Na žalost jednog mog prijatelja iz Zagreba, velikog dinamovca Saše Pavličića-Bekića. Neću mu izraziti sućut, ali Hajduk će biti prvak – rekao je Pavićević.

Potom je glasnogovornik Splita Ozren Maršić od kolege iz kluba snimatelja Šime Dragičevića uručio jednu medalju kao poklon ‘žutih‘ i Šime treneru Pavićeviću.

- Veliko hvala, završit će na počasnom mjestu. Nadam se da ćemo se sretati i iduće sezone – rekao je Pavićević.

image
Nikola Vilić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:48