StoryEditorOCM
KošarkaBosco na Gripama

Subotić uoči početka play offa: ‘Moramo štititi prednost domaćeg terena koju smo zaradili‘

Piše Frane Vulas
9. svibnja 2023. - 21:03

Košarkaši Splita s pozicije broj jedan koja im u odnosu na sve ostale momčadi daje prednost domaćeg terena ulaze u doigravanje HT Premijer lige, a protivnik u četvrtfinalnoj seriji na dvije pobjede bit će im Bosco. Prvi susret igra se u srijedu u 19 sati na Gripama. Druga utakmica je za vikend u Zagrebu.

- Pred nama je vjerujem vrlo izjednačen i kvalitetan play off u kojem će nekoliko momčadi tražiti svoju šansu do otiđu sve do kraja. Mi idemo utakmicu po utakmicu, maksimalno se spremamo za prvi krug – rekao je trener Splita Srđan Subotić.

Zagrepčani su kao drugoplasirani sastav Lige za ostanak izborili mjesto u play offu.

- Bosco iza sebe ima jako dobru sezonu. Mnogi su ih vidjeli kao glavnog kandidata za ispadanje, a oni su igrali dobru košarku i na kraju su sasvim zasluženo došli do play offa. Bit će neophodan maksimalan angažman kako bismo pobjeđivali u ovoj seriji i nastavili dalje svoj put. Naš glavni cilj je igrati svaki put sve bolje i probati zaštititi prednost domaćeg terena koju smo zaradili u ligaškom dijelu natjecanja – rekao je Subotić.

Momčad Splita na naslov prvaka čeka 20 godina. Branitelj naslova je Cibona koja je u lanjskom finalu doigravanja bila bolja od Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:10