StoryEditorOCM
Košarkaspektakl na gripama

Subotić i Mavra najavili veliko finale: ‘Klub zadnjih dvadeset godina nije imao puno ovakvih prilika‘

Piše D. KA.
25. svibnja 2023. - 14:06

Split u utorak na Gripama započinje finalnu seriju protiv Zadra, Žuti imaju priliku biti prvaci države po prvi put još od 2003. godine.

Ova serija će biti repriza pandemijskog finala iz sezone 2020./21. kada su Zadrani slavili nakon pet utakmica, no ovaj put će Split biti taj koji će imati prednost domaćeg parketa u tri moguće utakmice.

Žuti ove sezone imaju bolji međusobni omjer protiv Zadra. Slavili su u obje utakmice ABA lige, dok su u prvenstvu Hrvatske pobijedili u tri od četiri susreta.

Finale su najavili trener Splita Srđan Subotić i Dominik Mavra.

- Uvijek je najbolji mogući osjećaj biti u finalu. Ovo je samo po sebi već veliki uspjeh. Zna se koliko se borimo za ovo, Split zadnjih dvadeset godina nije imao puno prilika igrati finala – rekao je trener Splita Srđan Subotić.

- Ovi rezultati su pokazali da su dvije daleko najbolje momčadi u finalu. Split i Zadar, kad se u obzir uzme cijela sezona, su bile dvije najbolje ekipe. Sigurno će biti i veliki odaziv publike i očekuje nas jedno pravo finale, na terenu i na tribinama.

Split započinje seriju na domaćem parketu, ali ga Subotić ne smatra velikom prednosti.

- Mislim da taj domaći teren između nas i Zadra i nije toliko presudan, igramo i mi i oni jako dobro u gostima kada igramo međusobno. Od nas se očekuje da dobijemo ove utakmice u Splitu, nije to lako, ali vjerujemo u ono što radimo, imamo samopouzdanje i dobro funkcioniramo.

Što će biti ključ finala, što će presuditi?

Ima stvari u kojima smo mi bolji, a ima stvari gdje su oni. Moramo ući u utakmicu s visokom razinom energije i koncentracije. Za veliki uspjeh će nam trebati i neki pojedinac koji će imati dobar dan i odskočiti, ali i malo sreće.

Jedan od glavnih aduta Splita u finalu će biti Dominik Mavra, bivši igrač Zadra.

- Napokon je došao red i na finale, za ovo smo se pripremali cijelu sezonu, veselimo se i jedva čekamo.

Mavri je dobro poznata atmosfera na Gripama, ali i ona na Višnjiku.

Atmosfere su slične, Višnjik kada je rasprodan atmosfera stvarno bude vatrena, ali bude i ovdje odlična kada se dvorana rasproda.

Ima li miješanih emocija, igraš finale protiv svog bivšeg kluba?

Malo je čudno, ali kada izađeš na parket nema više emocija, bio sam u Zadru, sada sam u Splitu, život piše čudne priče, ali s godinama se navikneš na to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:42