StoryEditorOCM
Košarkamix zona

Srđan Subotić nakon pobjede u Zagrebu: ‘Punimo se samopouzdanjem, a vjerujem da ćemo na Gripama imati veliku podršku‘

Piše Frane Vulas
5. svibnja 2023. - 20:32

Dramatičnom pobjedom nad Cibonom u Zagrebu 81:76 košarkaši Splita izborili su ‘jedinicu‘ u doigravanju, prednost domaćeg terena tijekom play offa. Zadru je pripala pozicija broj dvaneovisno o subotnjem susretu s Furnirom zbog boljeg međusobnog skora s ‘vukovima‘, Ciboni trica. Momčad s Gripa nosili su Amerikanci Lewis Sullivan, Tyrell Nelson i Shannon Shorter, ali ključni igrač u završnici bio je hrvatski reprezentativac Dominik Mavra s dvije trice u zadnjih 40 sekundi susreta.

- Cijelo vrijeme govorim da startna jedinica nije presudna ni najvažnija, puno je bitniji ovaj drugi dio, to što smo pokazali da možemo dobiti ovdje. Svaki poraz ulijeva nekakvu nesigurnost, pobjeda daje samopouzdanje. Možda taj domaći teren na kraju bude od velike važnosti, vjerujem i da ćemo na svom terenu na Gripama imati veliku podršku, ali najvažnije je samopouzdanje zbog pobjeda u velikim utakmicama – naglasio je poslije susreta trener Splita Srđan Subotić.

- Vrlo bitna i vrlo teška utakmica. Ostvarili smo zacrtani cilj, prvo mjesto. Sada idemo u play off u kojem je svaka utakmica važna. Najbitnije je da ostanemo zdravi i da guramo do zacrtanog cilja – govorio je košarkaš Splita Lovre Runjić o utrci za naslov prvaka.

Trener Cibone i novopečeni hrvatski izbornik Josip Sesar je ovako rezonirao susret.

- Igrali smo koliko smo mogli. Ozljeda Mazalina nas je dosta poremetila. Majcunić je morao igrati na poziciji broj četiri. Imali smo dosta otvorenih šuteva u zadnjih pet minuta koje na kraju nismo pogodili. Idemo sada dalje, s treće pozicije u doigravanje.

Centar Krešimir Ljubičić radio je ponovno dosta problema Splitu, ali njegova momčad ovaj put nije uspjela doći do pobjede.

- Imali smo peh s ozljedama. Odlazimo u play off s treće pozicije, ali pokušat ćemo dati sve od sebe da osvojimo naslov prvaka – kazao je Ljubičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:51