StoryEditorOCM
KošarkaLegija stranaca

Split u dvije utakmice izgubio sa 62 razlike! Hrvati, Srbi, Slovenci... Pogledajte roster Dubaija koji je isprašio Žute

Piše Ivan Renić
28. kolovoza 2024. - 14:48

Pripreme košarkaša Splita u punom su jeku. Žuti su u prvoj pripremnoj utakmici pobijedili Alkar s 87:72. Međutim, potom su uslijedila dva jako loša rezultata. Iako je riječ o pripremama i ne treba ‘skupljati pljuvačku’, u dvije utakmice izgubiti ukupno sa 62 razlike puno je i previše. Situacija nakon poraza od Cedevite Olimpije (61:94) i Dubaija (66:95) ne izgleda dobro.

Zakrpio je Slaven Rimac svoj roster na poziciji razigravača povratkom Tonija Katića. Riječ je o 32-godišnjaku poniklom na Gripama koji se nakon 11 godina vratio kući. Nije stigao na akciju protiv Dubaija, ali s obzirom na igru, teško da bi i on pomogao. Slovenski dio priprema nije prošao po planu i pred Splitom je turnir u Španjolskoj na kojem će Žuti morati bolje žele li navijačima uliti nadu pred početak sezone.

image
Paun Paunović/Cropix

No, posebno nam je za oko zapeo sastav protivnika Žutih iz zadnje pripremne utakmice. Dubai je, kako se naveliko pisalo, novi član regionalne lige. Oformili su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima novu momčad, a u njoj (ne)očekivano nemaju nijednog igrača iz te zemlje. Roster je skrojen u kojem dominiraju ‘naši’, čak šestorica. Tri Srbina, dva Slovenca i Hrvat, a sve pod ravnanjem Jurice Golemca, hrvatsko-slovenskog stručnjaka.

image

Shorter je opet vođa ekipe

Nikola Vilić/Cropix

Svi smo naši

Potpisali su još i dvojicu Amerikanaca i Turaka, Grka, Talijana i Filipinca. I izgleda, sastavili vrlo dobru momčad. Utakmica sa Splitom bila im je druga. U prvoj su s 10 razlike poraženi od Budućnosti (83:93). Pa evo kako to izgleda, tko je uvjerljivo porazio Žute: Ferdinand Ravena (Filipini), Nate Mason (SAD), Nemanja Dangubić (Srbija), Aleksa Uskoković (Srbija), Awudu Abass (Talijan), Klemen Prepelič (Slovenija), Gregor Hrovat (Slovenija), Bora Yasar (Turska), Jacorey Williams (SAD), Danilo Anđušić (Srbija), Leon Radošević (Hrvatska), Ahmet Duverioglu (Turska, Jordan), Adam Linder (Švedska), Emmanouil Manolopoulos (Grčka) i trener Jurica Golemac (Slovenija).

image

Krešimir Ljubičić bio je dvoznamenkast u dvije posljednje utakmice

Tom Dubravec/Cropix

Usporedbe radi Split je u toj utakmici igrao u ovom sastavu: Shannon Shorter, Vito Kučić, Antonio Jordano, David Pavin, Ante Perkušić, Boris Tišma, Borna Kapusta, Tonko Vuko, Krešimir Ljubičić, David Škara, Barret Michael Benson i trener Slaven Rimac. Svi iz Hrvatske, osim Amerikanaca Shortera i Bensona.

Napomenimo i kako će Žuti u prodaju od utorka, 3. rujna pustiti pretplate za nadolazeću sezonu. Iz kluba kažu kako je cijena pretplate ostala ista kao i prošle sezone, a iznosi 100 eura, dok su dječje (do 12 godina) dostupne po cijeni od 40 eura.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:03