StoryEditorOCM
Košarkaslobodan igrač

Splićanin napravio transfer karijere, hrvatski reprezentativac ove će sezone igrati u jednoj od najjačih liga svijeta

Piše Sport SD
26. rujna 2024. - 12:48

Hrvatski košarkaški reprezentativac Goran Filipović igrat će u jednom od najjačih španjolskih klubova, Valenciji. Filipović je stigao kao slobodan igrač, a ugovor je potpisan na dva mjeseca. Ako klub i igrač budu zadovoljni postoji opcija produljenja do kraja sezone.

U karijeri je Filipović nakon Splita u kojem su ga se olako odrekli, odnosno nisu ga zadržali 2018. godine, još igrao i za Široki Brijeg, rumunjsku Craiovu, Cedevitu Junior, španjolskog drugoligaša Leyma Corunu, poljski Twarde Pierniki Torun i Igokeu.

Filipović je odrastao tek nekoliko stotina metara od dvorane KK Split, košarka mu je valjda bila suđena. Često je u karijeri Splićanin bio u košarkaškim krugovima osporavan zbog svoje visine. Neki su smatrali kako je tih tek 180 centimetara hendikep za košarku na najvišem nivou, ali sve je po tko zna koji put demantirao, ušutkao.

U posljednje vrijeme etablirao se kao prvi playmaker reprezentacije i pravi je motorin momčadi, što je dokazao i protiv moćne Dončićeve Slovenije, četvrtoplasiranog sastava s prošlih Olimpijskih igara, momčadi koja je u Tokiju za dva poena ostala bez finala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 12:49