StoryEditorOCM
Košarkačeka se objava

Šokirao je javnost kada je objavio povlačenje, sada je potpisao za Barcelonu, otkriveni detalji dogovora

Piše Sport SD
6. veljače 2024. - 09:10

Ricky Rubio potpisao je za Barcelonu do kraja sezone, javlja španjolska Marca, a transfer bi navodno trebao uskoro biti i službeno potvrđen. Nakon što je šokirao javnost prošlog ljeta kada je objavio povlačenje iz košarke zbog mentalnih problema i izbivao s terena gotovo godinu dana, kraj karijere će izgleda odigrati tamo gdje ju je i započeo Španjolskoj - pišu Sportske novosti.

Tridesetrogodišnji playmaker je početkom siječnja objavio odlazak iz NBA lige, no nedavno je počeo i trenirati s katalonskom momčadi koja je zaključila da bi im bio od pomoći. Marca piše kako u klubu neće vršiti pritisak na Rubia, već će mu prepustiti odluku o trenutku kada je spreman za povratak na teren.

"Klub neće žuriti. Ricky će odlučiti kada će se vratiti, a prema klupskim izvorima neće biti ugovorno obvezan igrati. Obje strane mogu prekinuti ugovor ako im situacija ne bude odgovarala", pišu Španjolci.

image
AFP

Nakon 12 godina provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, smatra se da bi MVP Svjetskog prvenstva 2019. mogao biti veliko pojačanje za momčad Rogera Grimaua, koji je svojevremeno igrao s Rubiom. On je također potvrdio da je sada sa bivšim reprezentativcem Španjolske sve u redu.

- Ne izgleda kao da je izbivao tako dugo. Njegovi osjećaji sada su u redu. Genijalac je i vratio je osmijeh i želju za povratkom u igru. Psihički problemi, koji su ga ljeti udaljavali od košarke, ostali su iza njega - rekao je trener Barcelone.

Podsjetimo, Rubio je prošlog ljeta izjavio kako se mentalno ne osjeća dobro te kako bi jednog dana volio progovoriti o toj temi, ali da sada treba mir i odmor od profesionalnog sporta. U svojoj američkoj karijeri igrao je za Utah, Pheonix i Cleveland, a najveći trag ostavio je u Minnesoti gdje je igrao u dva navrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:19