StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Slovenija i Izrael domaćini EP za košarkašice 2023.: grupna faze igra se u Tel Avivu, Koperu i Celju, finalna u Ljubljani

11. lipnja 2021. - 17:38
Ante Čizmić/Cropix

Slovenija i Izrael će 2023. godine biti domaćini Europskog prvenstva u košarci za žene, objavljeno je na FIBA-inim službenim stranicama. 

Tel Aviv u Izraelu i slovenski gradovi Celje i Kopar bit će domaćini utakmica u grupnoj fazi, dok će se utakmice finalne faze igrati u Ljubljani, odlučili su u petak članovi izvršnog odbora Međunarodne košarkaške asocijacije FIBA ​​Europe.

- Za prvenstvo smo se odlučili pripremiti isključivo zbog potencijala naše reprezentacije. Sljedećih dana slovenske djevojke idu na Europsko prvenstvo u Strasbourg, gdje su među kandidatima za visoka mjesta, a za dvije godine siguran sam da će moći napasti medalju - rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec.

Slovenija će po drugi put biti domaćin Europskog prvenstva, 2013. godine ugostila je košarkaše, a krajem lipnja i početkom srpnja 2023. natjecat će se 16 najboljih europskih ženskih momčadi. Ovo će biti 39. Europsko prvenstvo za žene.

- U usporedbi s Eurobasketom 2013, žensko prvenstvo bit će manji zalogaj, jer će biti manje momčadi, a istovremeno će Slovenija ugostiti samo dvije prednatjecateljske i završne  utakmice od četvrtfinala nadalje. Svakako ćemo imati puno posla do tada - dodao je Erjavec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 19:27