StoryEditorOCM
Košarkarasprodaja ugleda

Slovenci ‘protutnjali‘ Baldekinom: nastavlja se mrcvarenje Šibenke u regionalnoj ligi

Piše Krešimir Gulin
17. listopada 2024. - 19:45

Košarkaši Šibenke upisali su i drugi poraz u ABA 2 ligi na svom parketu. Nakon srpskog Zlatibora, Baldekin je uzdignutih ruku napustila i slovenska Ilirija. S dva neuspjeha na domaćem terenu u prva dva kola, Narančasti su se uvelike udaljili od prvog klupskog cilja sezone, a on je bio da se bore za play off u drugom razredu regionalne košarke.

Međutim, s obzirom na to kako trenutačno izgleda momčad trenera Roka Jurline to je bio silno nerealan cilj. Opravdanje za blijeda izdanja Narančastih donekle se može tražiti u činjenici da je Šibenka i ovu utakmicu bila bez trojice igrača (Paić, Škedelj, Klarin) koji su trebali biti važni u rotaciji, ali tanka je to izlika. Jer, ne baš premoćna slovenska momčad izgledala je kao svemirski brod za Narančaste.

image

 Renato Serdarušić bio je jedna od rijetkih svijetlih točaka u momčadi Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

Domaćini su bili konkurentni tek u uvodnim momentima utakmice, isključivo zahvaljujući kreaciji Junakovića i Serdarušića. Ali, brzo su Slovenci prokužili igru Šibenke, koja i nema previše opcija u rukavu. Posebno je to došlo do izražaja koncem prve i početkom druge četvrtine kada su Narančasti ostali bez ubačaja punih pet minuta. Na kratko je post prekinuo mladi Škugor s dvije trice, ali IIlirija je već do poluvremena došla do velikih plus 18 (51:33) i praktički zatvorila utakmicu.

Da zaključimo, Šibenčani kao da ništa nisu naučili iz prošle mukotrpne sezone pa i ove godine nastavljaju s mrcvarenjem u regionalnoj ligi.

image

Roko Jurlina, trener Sibenke ima puno razloga za zabrinutost

Niksa Stipanicev/Cropix

Generalno, na Baldekinu nikako ne mogu biti zadovoljni načinom na koji je počela nova sezona. U pet službenih utakmica imaju samo jednu pobjedu i to na gostovanju u Osijeku u domaćem prvenstvu. Na svom parketu poraženi su u sve četiri odigrane utakmice, kombinirano u FAVBET Premijer ligi i ABA 2 ligi.

Stoga ni ne čudi podatak da je utakmicu s Ilirijom pratilo svega oko 150 gledatelja. Kada se u obzir uzme sve govore navedeno ima isuviše materijala da čelnici kluba i stručni stožer stave prst na čelo i razmisle što i kako dalje.

image

Slabo popunjene tribine na Baldekinu

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenika- Ilirija 61:95 (22:25, 11:16, 15:23, 13:21)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 150. Suci: Nermin Nikšić, Maid Lasetović i Ernad Karović.

Šibenka: Bobek, Pleadin (5), Begić, Badrak (3), Vujičić (7), Jukić (7), Serdarušić (21), Šarić, Škugor (9), Brajković (1), Junaković (8).

Ilirija: Padjen (12), Ferme (16), Strnad, Škorjanc (4), Orel (23), Tomažič (14), Fagane (2), Mikuš (6), Jockuch (6), Nosakhare, Kureš (12).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 19:51