StoryEditor
Košarkaodluka NLB čelnika sutra u 13 sati

Slobodna saznaje: Zadru Final four NLB lige

Piše PSD.
2. travnja 2008. - 23:06

Odluka o domaćinu završnog Final four turnira regionalne košarkaške NLB lige će se donijeti danas, Slobodna Dalmacija pak saznaje kako će ulogu organizatora dobiti Zadar!

Premda nema službene informacije, naše se tvrdnje temelje na izvorima vrlo bliskima vodstvu NLB lige. Istina, u srijedu sve do kasnih poslijepodnevnih sati na sastanku u Ljubljani kojem su uz ljude iz NLB lige, Radovana Lorbeka, predsjednika ABA-e, te Romana Lisca, generalnog menadžera NLB lige, bili nazočni i predstavnici Zadra, predsjednik kluba Kristijan Magaš, i tehnički direktor Jurica Košta, priča se svela na dva slova: Zadar i Ljubljanu. Čak smo i vodstvo KK Zadar zatekli ‘bombom’ koju nisu očekivali.

- Više od tri sata vodili smo ‘bitku’ ističući i sipajući svoje argumente, međutim, očito je u igri bolja financijska podloga Ljubljane, koju mi nikako ne možemo pratiti ma koliko god silno željeli biti domaćini jednom tako velikom košarkaškom događaju. Zato dok ne dobijemo službeni stav vodstva NLB lige, ne bismo željeli bilo što komentirati – kazao je Magaš.

/ Jure Mišković / CROPIX
Jedan od argumenata kojeg su na stol mogli staviti Zadrani jest činjenica da im je, pouzdano znamo, prije nekih mjesec i pol dana Radovan Lorbek obećao domaćinstvo. U to vrijeme jedino škakljivo pitanje je bilo hoće li se Zadar plasirati u završnicu. Sad kad je i taj ‘detalj’ mozaika koji bitno određuje domaćinstvo Zadar ugradio, uskočila je Ljubljana, jer se njihova Olimpija u zadnji tren ukrcala u vlak ‘velike četvorke’.

Roman Lisac također nije želio potvrditi vijest prije vijesti, nego nas je uputio na Radovana Lorbeka koji je isključio mobilni telefon. Ali će se njegov glas čuti danas točno u 13 sati! U nekoliko navrata kao protukandidati Zadru spominjali su se Vršac i Banja Luka, međutim, njih na sastanku u Ljubljani nije ni bilo. U prilog Zadru zasigurno ide i činjenica da su od hrvatskih klubova jedino oni osvajači regionalne lige, ali nikad nisu dobili priliku za domaćinstvo. Vrlo bitan čimbenik je i publika koje u Jazinama nikada nije manjkalo, neće ni ovoga puta.

Dobro to znaju u vodstvu NLB lige. Ljubljana je, podsjetimo, od utemeljenja regionalne lige dva puta bila domaćin, Zagreb, Beograd i Sarajevo po jedan put. Red je došao na Zadar, pa nije zgorega prenijeti izjavu Slobodana Klipe, trenera beogradskoga FMP-a koji je nakon poraza njegove momčadi u Jazinama otvoreno priznao: ‘Kamo sreće da ovakvo zanimanje za košarku postoji i u Srbiji. Sretan sam što sam bio dio velikoga spektakla’!

Kvartet

Final four će se igrati od 25. do 27. travnja. Na završni turnir regionalne lige plasirali su se Partizan i Olimpija koji čine prvi polufinalni par, te Zadar i Hemofarm. Ulazak u finale, te eventualno osvajanje NLB lige, Zadru će puno značiti i u skupljanju bodova za Euroligu.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 17:10