StoryEditor
KošarkaImperativa nema

Skelin uoči Kvarnera: Pokazali su superiornost nad svim protivnicima

5. veljače 2016. - 14:26
ske00

Derbi, gostovanje kod najjačeg u A-1 ligi, a zapravo susret koji splitskim "žutima" najmanje nosi rizika. Splićani će protiv Kvarnera imati priliku odigrati susret bez pressinga, bez velikog imperativa, ali ipak za željom da im se ne dogodit susret iz Kupa. Porazi, kako god grubo zvuče, ipak su lakši, ako nije ujedno i rezultatski potop. Zima je, a minusi se ne smiju gomilati.

- Pokazali su superiornost nad svim protivnicima. Igraju isto i kući i u gostima, pobjeđuju s puno razlike. Favoriti su, ali pokušati ćemo im parirati. Posebno se to odnosi na obranu, prošli smo susret primili 54 koša do poluvremena, na kraju 95, a to je previše. Prvi zadatak je smanjiti broj primljenih poena, te zaustaviti vanjski šut, zabili su nam 14 "trica" uz pedeset posto šuta. Prošli put nismo imali nikakve šanse, kontrolirali su utakmicu od samog početka. Ova sada nosi nove izazove – ispričao je trener Ivica Skelin.

Ipak "žuti" mogu odraditi susret u kojem je sve dobit, nemaju opterećenja što može samo rezultirati dobrim.

- Imperativa nema, jedini je da odigramo najbolje što se može, da budemo pravi na parketu. Rezultatski ne postoje zahtjevi. Kući nam zbog ozljeda ostaju Kotrulja i Širko što će otvoriti mjesto nekim igračima da dobiju veću minutažu, da čvršće zaigraju i da ih dobijemo za nastavak sezone – zaključio je Skelin.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 07:33