Košarkataman našao novi posao

Skandalozno ponašanje trenera Sacramenta: novinarka ga optužila za seksualni napad u hotelskoj sobi

Piše R.R.
23. travanj 2019. - 23:25
2019-03-28T030255Z_385569588_NOCID_RTRMADP_3_NBA-LOS-ANGELES-LAKERS-AT-UTAH-JAZZ.JPG

Novi trener Sacramento Kingsa Luke Walton optužen je za seksualni napad koji se dogodio u svibnju 2017. godine. Optužnicu protiv njega je podnijela novinarka Kelli Tennant koja je radila za nositelja prava na utakmice Lakersa, tvrtku Spectrum SportsNet LA.

Kako se navodi, Walton je novinarku pozvao u svoju hotelsku sobu u Santa Monici kako bi razgovarali o knjizi koju je pisala. Ona u tužbi tvrdi da ju je "na silu gurnuo na krevet i poljubio u vrat, lice i u predjelu grudi".

Novinarka također tvrdi da je vrištala i pokušavala se obraniti, ali je on još neko vrijeme nastavio s napadom koji je ponovio i kada je konačno stigla do vrata sobe. Na izlasku joj je, kako ona tvrdi, rekao "baš lijepo što smo se vidjeli".

Tennant je kasnije iste godine napustila televiziju na kojoj je radila i počela raditi podkaste vezane za ženska prava dok je za Amazon Prime "pokrivala" odbojkaška događanja.

Walton nije želio komentirati ove navode za medije. Odvjetnički ured koji ga zastupa je pak za Los Angeles Times potvrdio postojanje optužnice, no tvrde da se to dogodilo u vrijeme dok je Walton bio član stručnog stožera Golden State Warriorsa, a i još neki detalji iz priče se prema datumima ne poklapaju.

#OPTUžNICA#LUKE WALTON#SEKSUALNI NAPAD