StoryEditor

Šimunov: Razbacivanja neće biti

Piše PSD.
27. srpnja 2011. - 18:09
Nedvojbeno, projekt pomoći Košarkaškom klubu Zadar, koji je osmislio Grad Zadar na način da se otkupe sve nekretnine koje su u vlasništvu kluba, otvorio je niz mogućnosti za izlazak iz krize u koju smo zapali. Slikovito kazano, to je pravi vjetar u leđa i dobar posao od kojega će u konačnici koristi imati tri strane.

Banke su dobile ozbiljnog partnera, Grad okrupnjavanjem zemljišta i građevina na prostoru Jazina dolazi do uvjeta nužnih za ostvarenje drugih projekata koji čekaju na realizaciju. Istodobno, klub ovim postaje sve manji gradski teret i dolazi do novca koji će nam pomoći u deblokadi računa − uvodno će Edvin Šimunov, predsjednik KK Zadar.

Novo kreditno zaduženje u iznosu od dvadeset milijuna kuna mnogi su u javnosti doživjeli kao korak prema dolje, s čime se Šimunov nikako ne slaže.

− Ova financijska injekcija dobro je došla da bismo neometano mogli funkcionirati idućih godinu dana. Napravit ćemo objektivne kriterije i nastojati kroz razne nagodbe smanjivati naša dugovanja, koja nisu ni blizu iznosima koji su se nerijetko pojavljivali u medijima. Nadalje, svježim ćemo novcem u razgovoru s vjerovnicima dobiti više manevarskog prostora, uostalom, sva potraživanja nisu u dospijeću, tako da smo doista dobili prilično zraka − veli Šimunov.

Povratak u NLB ligu

Čim se u javnosti pojavio spomenuti iznos, počelo se računati kako će to utjecati na bolje izglede momčadi u novoj sezoni.

− Prije nego što se doznalo za ovaj projekt, u klubu smo sa sponzorima posložili relativno skroman proračun koji bi ujedno jamčio i ostvarenje našega cilja, odnosno povratak u NLB ligu. Važno je istaknuti da neće biti razbacivanja − poručio je Šimunov.

Iako je OTP banka spomenuta kao sponzor koji će “ubrizgati” osam milijuna kuna, u klubu još nisu spremni potvrditi tu činjenicu.

− Istina, sve smo uglavnom dogovorili, posao je u završnoj fazi i znači jednu višegodišnju suradnju, ali dok se ne stavi potpis, ne bih puno govorio o tomu. Zadovoljni smo što se nisu ostvarila predviđanja nekih koji su govorili kako će nam u ovoj kriznoj situaciji svi okrenuti leđa, jer nisu − veli Šimunov.

Dražen Žura 

Ravnice zanimljive i strancima

S projektom Ravnice, koji je osmislio ugledni zadarski arhitekt Nikola Bašić zajedno sa skupinom mladih arhitekata, predviđeno je prokopavanje kanala kroz Fošu i Jazine, odnosno rekonstrukcija povijesnih kanala koji su nekada postojali na tome mjestu. Njihova funkcija ne bi bila samo za prolaz mora i brodova, nego bi dobili ulogu središta društvenog života.

Naime, gradnja kanala predviđena je tako da bi duž njih bili smješteni barovi i restorani, što bi Zadru dalo dodatni mediteranski štih. Svojedobno su veliko zanimanje za projekt iskazali britanski biznismeni.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 12:56