StoryEditorOCM
Košarkaveliki obrat

Senzacija na pomolu! Miljenika navijača Splita želi rivalski klub s čijim navijačima već dugo ‘ratuje‘

Piše Frane Vulas
22. srpnja 2024. - 18:27

Zadar je zainteresiran za Shannona Shortera. Iskusnog američkog košarkaša i dosadašnjeg miljenika navijača Splita želi klub s Višnjika.

Posljednje tri sezone (ne u potpunosti) bek koji će za desetak dan napuniti 35 godina proveo je u klubu s Gripa. U prosincu 2021. godine postao je prvi put igrač Splita. Potom je ostao i sljedeće sezone. Sezonu 2023/24 je započeo u Egiptu. Na Gripama ni izbliza nisu mogli konkurirati toj financijskoj ponudi. Međutim, čim je zaratilo u susjednom Izraelu, odlučio je Amerikanac iz sigurnosnih razlogapronaći mirniju sredinu. To je bio Split, poznata mu sredina u kojoj se već osjećao kao kod kuće. Split je tada tražio igrača, a uspio je spletom tih okolnosti vratiti kvalitetnog košarkaša ispod tržišne cijene. Stoga je ostatak sezone 2023/24 Shorter ponovno proveo u žutom dresu. Na kraju sezone mu je kao i mnogima istekao ugovor.

image
Jakov Prkić/Cropix

Na Gripama su zainteresirani za njegov ostanak, ali za njegove usluge je zagrijan i Zadar, glavni rival „žutih” u borbi za trofeje zadnjih godina. Klub s Višnjika ima osjetno veće financijske mogućnosti, veći budžet za momčad, kao i inozemni klubovi. Odlaskom ključnog igrača Luke Božića nastala je velika praznina u momčadi Zadra, ali teško će biti bilo kome preuzeti njegovu ulogu. Opet, u Splitu je Shorter kao doma. Nije sve u novcu, barem ne bi trebalo biti.

Ima Shorter navodno i drugih opcija iz drugih država. Talijanski mediji već su smatrali kako je vrlo blizu potpisa za Napoli koji vodi hrvatski trener Igor Miličić, bivši igrač Splita. No, ova Zadrova ponuda je posebno zanimljiva i zbog povijesti odnosa Amerikanca s navijačima njegovog potencijalnog novog kluba. Nisu Shorter i najžešći navijači Zadra baš živjeli u ljubavi zadnjih godina, bilo je tu dosta međusobnog prepucavanja, uvreda.

image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:19