StoryEditor
Košarkanovi problemi

Sedam igračica WNBA pozitivno na testiranju na koronavirus: bit će stavljene u karantenu dok liječnik ne utvrdi da su ‘izliječene‘

Piše Hina
6. srpnja 2020. - 19:12
Mark Felix/AFP

Sedam igračica ženske sjevernoameričke košarkaške lige (WNBA) pozitvno je na Covid-19, objavila je liga u ponedjeljak u trenutku kada su ekipe WNBA počele stizati u zatvoreni kompleks na Floridi gdje će igrati prvenstvo.

Tih sedam pozitivnih slučajeva otkriveno je među 137 testova provedenih na igračicama WNBA od 28. lipnja do 5. srpnja. Nije otkriven identitet zaraženih igračica.

Pozitivne igračice bit će stavljene u karantenu dok liječnik ne utvrdi da su "izliječene", što znači da da u razmaku od 24 sata moraju imati dva negativna testa na Covid-19.

Ekipa Indiana Fevera je odgodila za pet dana svoj dolazak u IMG Academy na Floridi gdje bi se trebala igrati WNBA sezona, dok su igračice i stožeri preostalih 11 ekipa počeli stizati u ponedjeljak u taj zatvoreni kompleks.

Sezona 2020. WNBA, koja je trebala početi krajem srpnja, obuhvatit će 22 utakmice regularnog dijela i doigravanje, najavila je prošli mjesec povjerenica lige Cathy Engelbert.

Unatoč sve većem broju zaraženih koronavirusom na Floridi i druge su sjevernoameričke lige odlučile tamo privesti kraju svoje sezone i to u zatvorenim kompleksima.

Među njima je i NBA koja želi nastaviti prekinutu sezonu 30. srpnja u kompleksu Disney World u Orlandu. Međutim u četvrtak prošli tjedan je prijavljeno 35 pozitivnih slučajeva na Covid-19 od čega je 25 igrača.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 04:54