StoryEditorOCM
Košarkakuglice odlučile

San Antonio dobio pravo biranja prvog ‘picka‘ na ovogodišnjem draftu

Piše Hina
17. svibnja 2023. - 08:59

San Antonio Spursi su u utorak navečer postali veliki pobjednici kada su pobijedili u lutriji NBA drafta i tako dobili pravo biranja prvog picka.

Spursi su bili jedna od tri momčadi, uz Charlotte i Portland, sa 14 posto šanse da dođu do najboljeg izbora na lutriji NBA drafta i za očekivati je da će odabrati Victora Wembanyamu, 19-godišnju francusku senzaciju na draftu 22. lipnja. Mladi Francuz bi tako sljedeće sezone mogao zaigrati u momčadi koju vodi legendarni Greg Popovich i gdje je igrao Tony Parker.   

San Antonio je u prošlosti dobio neke velike zvijezde s pravom prvog izbora, među kojima Davida Robinsona 1987. i Tima Duncana 10 godina kasnije.

"Ovo je zaista poseban trenutak kojeg ću pamtiti do kraja života", rekao je Wembanyama iz Pariza za ESPN. "... pokušavam osvojiti prsten što prije."

Wembanyama visok 220 cm i Prema NBA-u, on je najočekivaniji rookie godine od LeBrona Jamesa, koji je prvi izabran 2003. godine.

Drugi će na draftu, koji se održava 22. lipnja u New Yorku, birati Charlotte Hornetsi, a slijede Portland Trail Blazersi i Houston Rocketsi. Houston je također imao 14 posto šanse za dobitak na lutriji.

Detroit Pistonsi, treća momčad s 14 posto šanse da dođu do prvog izbora, birat će peti.

Scoot Henderson iz G League Ignitea i Brandon Miller iz Alabame vodeći su kandidati da budu drugi, odnosno treći izbor.

Wembanyama je igrač francuskog Metrpolitena ima prosjek ove sezone 21,8 koševa i 10,3 skokova. 

San Antonio je propustio doigravanje četiri godine zaredom i ove je sezone imao omjer pobjeda i poraza 22-60, što je treći najgori skor u povijesti franšize.

Ostatak lutrijskog poretka: Orlando će birati šesti, Indiana sedmi, Washington osmi, Utah deveti, Dallas 10., Orlando (iz Chicaga kao dio ranijeg tradea) 11., Oklahoma City 12., Toronto 13. i New Orleans 14.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:53