StoryEditorOCM
KošarkaJOKER ZOVI

Roko zna tko je novi prvak, evo i zašto. Jedna je utakmica, kaže, posebno važna

Piše Marko Bilić
31. svibnja 2023. - 15:40

Košarkaška sezona je na vrhuncu, sve pršti od finala, trofeji se dijele na sve strane. Naravno, naše domaće fanove "radosti loptanja pod obručima" najviše zanima rasplet finalne serije Splita i Zadra, međutim, itekako oni prate i druge završnice. A najviše, zasigurno, doigravanja u NBA i ABA ligi.

image
Afp

Razgovor s kapetanom i već sad legendom splitskih "žutih" Rokom Ukićem iskoristili smo da ga upitamo za njegovo mišljenje, prognozu, tko će odnijeti titule u ove dvije lige.

image
Afp

- Po meni, NBA prvak će bit Denver. Najuvjerljiviji su, igraju super košarku, u najboljim su godinama, imaju sve šta tribaju imat. Imaju lidera, imaju i igrača koji može zabit 50, a da nije lider (Jamal Murray, op.a.), imaju tri vrhunska šutera i obrambenog specijalca. Imaju sve.

image
Afp
image
Afp

A prvak ABA lige?

- A to je nemoguće prognozirat! Sad izgleda da će to bit Zvezda, zbog psihologije Partizana, još se nisu oporavili od Reala i ispadanja u doigravanju Eurolige. Očekujem Partizan u finalu. Međutim, kad dođe finalna serija, kad se malo resetiraju... A imaju i prednost domaćeg terena. S jednom pobjedom sve se minja. Tu je prva utakmica baš važna. Ali, ponavljam, tu je 50:50, odlučit će detalji.

image
Afp
image
Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:59