StoryEditorOCM
Košarkavažna pobjeda

Rimac nahvalio junaka ‘Sullija‘: ‘Kada uđe u ritam zna biti jako nezgodan. Ovakve utakmice su najljepše za publiku‘

Piše Frane Vulas
29. siječnja 2024. - 21:31

Trener košarkaša Splita Slaven Rimac svoju je momčad vodio do još jednog velikog preokreta na Gripama. Nakon minus 13 pred kraj treće četvrtine (40:53), ‘žuti‘ su u Admiral Bet ABA ligi na Gripama svladali FMP Soccerbet 78:66. Na sličan način je tri dana ranije na Gripama pao i Zadar u hrvatskoj Favbet Premijer ligi. Tada je Split na ulasku u zadnju četvrtinu zaostajao 11 razlike (50:61), pa ipak slavio 67:65. Ovim trijumfom ostao je Split posve u utrci za plasmanom u play off regionalne lige, sada je na skoru 8-10, dok je sastav iz Beograda na omjeru pobjeda i poraza 5-13.

Rimac je na konferenciji za medije nakon susreta kazao:

- Očekivali smo tešku utakmicu, prije svega zbog toga što su obje momčadi u sličnoj situaciji, oni čak i u još nezgodnijoj zbog manje pobjeda. Dobrih 25 minuta smo bili nokautirani zbog lošeg starta. Imali smo veliko emocionalno pražnjenje protiv Zadra. Nismo previše pažnje posvetili kako i gdje napasti. Roster FMP-a smo uz to saznali tek kada su došli, imaju 14 igrača, neki nisu igrali danas. Zato je i priprema utakmice bila teža.

Loš je bio ulazak Splita u utakmicu.

- Imali smo bezidejni start, nekad smo pokušavali samostalnim akcijama. Prodisali smo kada smo posložili obranu. Imali smo očiti pad početkom treće četvrtine, ali pronašli smo snage, prešli na preuzimanje u obrani. Oni su neke šuteve promašili. Mi smo uhvatili momentum krajem treće četvrtine, a publika je tada prodisala s nama. Konačno smo pogodili i neke šuteve. Sullivan je tada konačno ušao u ritam, a kada je tako onda je vrlo nezgodan – pojasnio je Rimac. Sullivan je bio prvo ime Splita sa 24 postignuta poena, ali je čak 14 zabio u zadnjoj četvrtini kada se susret lomio.

Split je 30 poena zabio u cijelom prvom poluvremenu, pa onda 30 u zadnjoj četvrtini?

- Nismo se dobro snašli u početku, sve dok ih nismo ‘osjetili‘. Oni su se tjedan dana spremali samo za nas. Čestitam momcima, osjetila se energetska potrošnja. Žao mi je što nema više publike, ova momčad to zaslužuje. Utakmica protiv Zadra i današnje su najljepše u sportu. Gubiš pa se vratiš i pobijediš. Možda ovo nisu dobre utakmice za trenere, ali jesu za publiku – naglasio je Rimac.

Dobre su i za dizanje samopouzdanja?

- Svakako. Kada momčad na terenu počne funkcionirati onda osjeti da može igrati sa svima. Trebamo nastaviti ovako. Težak je raspored ispred nas, a onda se sve spaja s kupom. U 13-14 dana imamo pet utakmica. Trebamo u srijedu i petak odigrati što bezbolnije odigrati utakmice domaćeg prvenstva (Alkar i Škrljevo, nap.a.) - rekao je Rimac.

Vito Kučić nije igrao mnogo?

- Mislio sam ga u sve tri utakmice (regionalne lige u kojoj ima pravo nastupa, nap.a.) koristiti malo više, ali tako su se razvijale da sam imao više povjerenja u igrače koji su tu duže. Na njega jako ozbiljno računam, ali trebamo ga uklopiti u kemiju momčadi. Ne bih volio razbiti jako dobru kemiju momčadi koju sada imamo – pojasnio je Rimac.

Trener FMP-a Stevan Mijović je nakon susreta kazao.

- Čestitam Splitu na potpuno zasluženoj pobjedi. Ovo je jako težak poraz za nas. Imali smo utakmicu od početka u našim rukama. Dobro smo otvorili susret, ali sve govori podatak da smo u prvom poluvremenu primili 30 poena, koliko i u zadnjoj četvrtini. Imali smo plus 13 pred kraj treće četvrtine. Znali smo da će se Split vratiti, da se neće predati. Bilo smo previše nervozni u nekim trenucima. Pokazao se opet karakter momčadi Splita, igraju sjajno. U zadnjoj četvrtini smo stali. Split igra s velikim samopouzdanjem, mi ga nemamo. Mi smo u teškoj situaciji i nikako da iz toga izađemo, da i mi pokažemo karakter. Igramo u valovima od početka sezone. Želim puno sreće Splitu u svim natjecanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:43