StoryEditor

Repeša: Utakmica sa Španjolcima je naša utakmica života!

Piše PSD.
19. kolovoza 2008. - 05:07

-Španjolska je favorit za medalju u Pekingu i očekuje nas težak zadatak. Sve to stoji, ali stoji i to kako smo proveli previše vremena zajedno, i ne pada nam na pamet da zbog naše nesmotrenosti, pada koncentracije ili ne davanja cijelog sebe protiv Španjolaca propustimo priliku napraviti još jedan korak dalje. Tri godine zajedničkog rada, dva posljednja mjeseca koliko smo na okupu, svede se na četvrtfinalnu utakmicu kad govorimo o velikom rezultatu – kaže izbornik Repeša.

Potom će naglasiti:

- Napravili smo već puno. Ne mislim pritom samo na nas, košarkaše, već mislim i na naše rukometaše i vaterpoliste, koji su također osigurali završnicu Olimpijskih igara. Kad si među osam odnosno šest na svijetu, što je slučaj s vaterpolistima, to je rezultat koji ne smijemo podcjenjivati. S obzirom na populaciju koju imamo, bazu koju imamo, dečki iz sve tri reprezentacije zaslužuju samo pohvale. Ali, sada slijede dani za nešto što ostaje trajno i po čemu će se ove momčadi pamtiti za sva vremena. Prilika kad se ukaže za neke je prilika života. Ponavljam, rezultat je već napravljen, ali kad se ukaže prilika, za neke jednom u životu, a poznajem neke velike svjetske igrače koji nikad nisu imali priliku doći u takvu priliku pa ni priliku igrati na Olimpijskim igrama, šteta je propustiti je.

Popović neće igrati, a Planinić?

- Imamo probleme koji su objektivni i ozbiljni. Popović i Planinić su dva igrača vrlo važna za reprezentaciju iz više razloga. Isto tako, imam informaciju, kako i Španjolci imaju problema. Ni oni nisu u idealnom stanju. Nijanse će odlučivati, koncentracija, puno malih stvari. U kojem postotku su naši izgledi za pobjedu, teško je to reći. Vjerujem da možemo, sve drugo ćemo vidjeti na terenu. Planinić će, vjerujem, biti spreman. Problem Španjolaca je ozlijeda Jimeneza. Nije igrao zadnju utakmicu jer je pao utakmicu prije te je pitanje hoće li se oporaviti.

To je problem Španjolaca, koji su slabiji ili bolji u odnosu na EP u Španjolskoj prošlo ljeto?

- Otprilike je to ista momčad. Tek novi igrač Rubio daje promjenu ritma. Kad prelaze u nešto agresivniju obranu po cijelom terenu, ili kad idu u zonu, 1-3-1, on je najpoznatiji kradljivac lopti u Europi. Mlad. Dovoljno sportski drzak. Nema u sastavu Španjolske Sergia Rodrigueza, koji je bio prošle godine na poziciji organizatora igre. Svi ostali su tu. Višak je sad i Navarro, koji protiv nas, kad smo ih dobili u Sevilji, nije igrao.

Kako dobiti Španjolce?

- Kako, jednostavno, dati koš više ili primiti koš manje - nasmijao se Repeša.

T. VLAŠIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 18:06