StoryEditorOCM
Košarkaupitna sigurnost

Rakete uplašile američkog košarkaša: pobjegao iz Maccabija glavom bez obzira, u Izraelu se zadržao samo dvije utakmice

Piše R. R.
10. listopada 2024. - 13:28

Jordan Loyd je napustio redove Maccabija iz Tel Aviva nakon samo dvije utakmice odigrane, a odlazak se dogodio istu večer kada je postigao 16 poena protiv bivše kluba Monaca. Potvrda raskida ugovora stigla je i iz sjedišta Eurolige. 

Nekadašnji play Toronto Raptorsa, Crvene zvezde i Zenita napustio je Maccabi zbog ratnih događanja u Izraelu, pišu lokalni mediji. Na tome je insistirala njegova obitelj koja je dodatno uplašila nakon napada na Tel Aviv prošlog tjedna.

Maccabi je pokušao sve kako bi uvjerio Loyda da će sve biti u redu i da mu je obitelj na sigurnom, te kako će se cijela situacija vrlo brzo smiriti. Ipak, sva ta uvjeravanja nisu dala rezultat. Loyd je ovog ljeta potpisao za Maccabi, njemu se tada situacija u Izraelu činila prihvatljivom. Međutim, eskalacijom sukoba i bombardiranjem Irana na izraelski teritorij nestalo je i povjerenje u dana obećanja, a i obitelj koja je živjela s njim bila je dodatno uplašena. 

Zbog cjelokupne situacije Loyd je na brzinu raskinuo ugovor, pokupio obitelj i nestao iz Tel Aviva. Doduše imat će priliku nastaviti karijeru u Europi, špekulira se da je vrlo blizu povratka u Monaco, ali za njega je zanimanje pokazao i Fenerbahče. U međuvremenu i Maccabi je vrlo brzo reagirao i na poziciju playa je angažirao Sabena Leeja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2024 13:29