StoryEditor
Košarkaodlučujuća

Ragusa pred teškim zadatkom, majstorica se igra u Požegi: ‘Sve ćemo napraviti da se s titulom vratimo u Dubrovnik’

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2022. - 15:45

Ragusa je tužna jer nije uspjela pred svojim navijačima osvojiti naslov, u srijedu je u Gospinom polju imala 17 razlike u prvom poluvremenu u lovu na treću pobjedu u finalu. Plamen Požega je u nastavku četvrte utakmice finala bila bolja.

Na kraju se odlučivao pobjednik u zadnjoj minuti. Ragusa je krenula u napad 35 sekundi prije kraja pri rezultatu 68:68, ali prodor Carmen Miloglav nije završio ubačajem za dva. Skočila je La Mama, prvo ime Plamen Požege, koja je krenula u napad. Iskusna Emilija Podrug, kad je na semaforu stajalo kako je preostalo još 7,8 sekundi do kraja četvrte četvrtine, krenula je u prodor, kad je pogodila, oglasila se sirena.

Dubrovačke košarkašice brane naslov. Povele su s 2:0 u finalu na tri pobjede. Sad je 2:2. Majstorica se igra u domu Plamen Požege, koja je bila broj jedan u ligaškom dijelu prvenstva, a gdje je Ragusa dobila prvu utakmici finalne serije.

 - Pokazali smo kako možemo. Idemo to učiniti još jednom, te se vratiti s pokalom prvaka u Dubrovnik – optimist je Cvetana Matić, trenerica Raguse.

Peta odlučujuća utakmica za prvaka Hrvatske između Plamen Požege i Raguse igra se večeras od 19 sati. Plamen POžega prvi put ili Ragusa drugi put prvak Hrvatske?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2022 16:45