StoryEditorOCM
Košarkanevjerojatna priča

Prije 12 godina nisu imali svoju državu, a sada su osigurali plasman na Olimpijske igre

Piše Hina, SPORT SD
2. rujna 2023. - 15:56

Košarkaši Južnog Sudana osigurali su nastup na Olimpijskim igrama koje će se održati sljedećeg ljeta u Parizu, oni su 101-78 (30-16, 23-23, 20-18, 28-21) pobjedom protiv Angole osigrali status najbolje afričke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Filipinima, Japanu i Indoneziji. 

Odličnu utakmicu za Južni Sudan odigrao je Carlick Jones sa 30 koševa, 15 asistencija i 7 skokova, dok je Childe Dundao sa 21 ubačajem bio najefikasniji u redovima Angole.

Južni Sudan je tako svoj premijerni nastup na Mundobasketu okončao s tri pobjede i dva poraza, dok je Angola ostala na jednoj pobjedi i četiri poraza. Od afričkih reprezentacija na ovom natjecanju još je Egipat upisao dvije pobjede, a Obala Bjelokosti i Zelenortski otoci po jednu, s tim da Zelenortski otoci imaju za odigrati još svoj susret protiv Japana. 

Zanimljivo, prije nešto više od 12 godina Južni Sudan nije ni postojao kao država, a danas su košarkaši jedne od najsiromašnijih država na svijetu izborili nastup na Olimpijskim igrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:35