StoryEditor
Košarkanovi operativac

Povlači se iz osobnih razloga, ali će ostati aktivan u klubu: Maroje Bubalo više nije direktor ‘žutih’

8. prosinca 2018. - 00:20
maroje_bubalo10-210318

Košarkaški klub Split dobiva novog direktora. To više neće biti Maroje Bubalo, splitski magistar farmacije, koji se nakon devet mjeseci povlači iz osobnih razloga. Ostat će aktivan u životu kluba, ali direktor više neće biti jer se ne može posvetiti vođenju „žutih" onoliko koliko je potrebno.

Ovakav scenarij dao se naslutiti već neko vrijeme pa je Nadzorni odbor na čelu s predsjednikom Domagojem Maroevićem počeo sve više preuzimati i operativno vođenje kluba, kao i razgovarati s novim kandidatima za mjesto direktora. Nakon desetak razgovora izgleda kako su odabrali Bubalovog nasljednika. Bit će to već treći Splitov direktor u 2018. godini nakon što je Bubalo u ožujku naslijedio Mislava Parlova.

- Nije bilo natječaja, nego smo ciljano išli u razgovore s kandidatima. Suzili smo izbor i imamo favorita čije bismo ime trebali službeno objaviti sljedeći tjedan. Nije bilo jednostavno jer je predstečajna nagodba u kojoj se klub još uvijek nalazi mnoge kandidate odbila - rekao nam je Maroević.

Ciljevi kluba ostaju isti, a to je što prije izboriti plasman u Prvu ABA ligu kako bi se lakše mogli privući još bolji igrači iz regije. Iz kluba najavljuju i kako će do kraja kalendarske godine predstaviti nekoliko novih sponzorskih ugovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 21:42