StoryEditorOCM
Košarkabudžet iskorišten

Potrošen je i posljednji euro, dolaskom Gegića Zadar je složio petorku bivših ‘vukova’

Piše Dražen Žura
19. kolovoza 2024. - 11:29

Amar Gegić (200 cm – 26 god.) je potpisao za Zadar i prema onome što se moglo službeno čuti o proračunu kojeg se dobilo na raspolaganje u sezoni 2024./2025., praktički je potrošen posljednji euro! Tako da se o probijanju istoga, navodno, više neće razmišljati, ali se ista priča vrti gotovo pa svake sezone, napose lanjske u kojoj se debelo premašilo financijsku konstrukciju.

Gegić je “uglavljen” kao posljednji kamenčić u zadarskom košarkaškom mozaiku i njegov je ugovor doslovce “zamjena” za onaj koji je primjerice imao Luka Božić u svojem pretposljednjem mandatu. Nedvojbeno, mogući trofeji će Gegiću kao i ostalima podignuti razinu primanja, uz opasku kako je 610 tisuća eura neto proračun za momčad, bez stručnog stožera, opet bi sve skupa moglo preskočiti milijun eura!

Gegić imao problema s ozljedom

O Gegiću se sve zna, rođen je u Njemačkoj, reprezentativac je Bosne i Hercegovine, promijenio je podosta klubova, najviše vremena proveo je u sarajevskim Sparsima odakle je praktički krenuo dalje, uz još jedan povratak među Sarajlije. Igrao je i za Bayern München, Partizan NIS, Slobodu Tuzla, Cibonu, Paris Basketball, Metropolitens 92 i na koncu je Gran Canaria bio klub iz kojeg dolazi u Zadar.

image

Trener momčadi s Višnjika Danijel Jusup

Luka Gerlanc/Cropix

Zanimljivo, u njegovoj španjolskoj epizodi, kroz statističke podatke, najviše je upisano - izvan sastava, jer je imao problema s ozljedom. Nadalje, Zadrani ga se mogu sjetiti i iz finalnih ogleda s Cibonom, napose onog posljednjeg odigranog u Draženovom domu kojeg su “Vukovi” dobili omjerom 56:51, zaključno s 3:2 u pobjedama. Gegić je toga lipnja, upisao svega osam poena, dok se cijela zadarska javnost upravo nakon te utakmice s pravom žalila na sudački kriterij.

Kad smo već kod Cibone, onda valja podsjetiti kako je iz sadašnjeg sastava Zadra najviše onih koji su uz Gegića, u različitim razdobljima svojih karijera koristili svlačionicu zagrebačke momčadi. Marko Ramljak, Lovre Mazalin, Dominic Gilbert i Domagoj Proleta, doslovno, petorica koji bi u novoj sezoni mogli činiti okosnicu glavne postave, s tim da će Žganec posve sigurno dobiti prednost ispred Prolete.

Zadru fali Zadrana

Tko je još osim Gegića i Gilberta stigao u Zadar? Mate Kalajžić je zamijenio Gripe s Višnjikom, Jan Rebec je stigao iz momčadi Zlatibora, prvi put u europsku košarku dolazi Amerikanac dolazi Tyler Wahl, u seniorskoj momčadi je i Marat Kos (Dubrava), seniorski ugovor je potpisao donedavni junior Zadra Manuel Dundović koji će u ovom trenutku uz Krševana Klaricu biti jedini igrač iz zadarskog dvorišta! I to bi bilo tih dvanaest veličanstvenih, ukoliko se ne dogodi neka promjena, jer su prvoj momčadi priključeni Toni Torbarina i Andro Mirčeta.

image

Dominic Gilbert u dresu Cibone protiv kapetana Zadra Marka Ramljaka

Jure Mišković/Cropix

Odluka o njihovom daljnjem statusu će se donijeti kroz pripremno razdoblje, odnosno do početka natjecateljskog dijela sezone, u Prvenstvu Hrvatske i ABA ligi. Mora se još jednom napomenuti kako je klub napustio Antonio Sikirić koji je odlučio preseliti u Split odakle će na posudbu. Na popisu nema ni Renata Serdarušića kojeg se pompozno predstavilo kao iznimno pojačanje, ali je nepunih tjedan dana kasnije proglašen “ krivom procjenom”, pa se ekspresno preselio u Šibenku.

Podsjetimo, stručni stožer Zadra ostaje isti s izuzetkom fizioterapeuta, dakle, Danijel Jusup prvi trener, njegovi pomoćnici su Toni Dijan, Ivan Barančić i Boris Kovačević te provjereni kondicijski trener prof. Bernard Kotlar.

image

Domagoj Proleta u dresu Cibone

Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 15:49