StoryEditor
KošarkaNeredi

Potpuni kaos u Beogradu: najrizičnija utakmica u povijesti ABA lige počela neredima, navijači Zvezde napali igrače Budućnosti!

Piše SN
22. travnja 2019. - 21:45

Od 19 sati na rasporedu je peta utakmica velikog finala regionalne ABA lige između Crvene Zvezde i Budućnosti. Utakmica je proglašena najrizičnijom u povijesti lige sa sigurnosnog aspekta, a nažalost, to se pokazalo točnim već i prije početka susreta u beogradskom Pioniru.

Za sad nije sigurno da će se utakmica uopće održati jer su navijači Crvene Zvezde uletjeli na teren i napali igrače Budućnosti čim su izašli na parket na zagrijavanje.

Na teren su bačeni i topovski udari, a podgorički mediji javljaju da je Suda Šehović zadobio ozljedu ruke i da vjerojatno neće moći igrati, u slučaju početka susreta.

Sve je počelo na zagrijavanju kada je igrač Budućnosti Amerikanac Norris Cole ušao u sukob s kamermanom koji mu je nešto dobacio, a ovaj ga je pogodio loptom. Tučnjavu su zaustavili suigrači na parketu, ali nije dugo trebalo čekati na reakciju s tribina. Navijači koji su od prve minute raznim predmetima i petardama zasuli parket, odjednom su provalili na teren, i odmah je došlo do sukoba.

Jedan od četrdesetak huligana koji su ušli na teren pljunuo je igrača Budućnosti, ovaj mu je uzvratio na isti način, a opća tučnjava spriječena je u zadnji trenutak.

Ubrzo su se gostujući igrači povukli u svlačionicu i još uvijek nisu izašli. Po zadnjim informacijama, gosti iz Podgorice odbijaju izaći na parket dok se ne isprazni barem dio tribine.

Klub iz Podgorice izdao je kratko priopćenje:

"Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje sa svim mogućim tvrdim predmetima. Kovanicama, baterijama za telefon, kamenjem, punim bocama, delovima metle, upaljačima, stolicama. Oko 40 navijača je ušlo na teren i došlo do klupe KK Budućnost Voli. Isti su pljuvali i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Norris Cole, Earl Clark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera", stoji u priopćenju Budućnosti.

Momčad Jasmina Repeše vatreni je doček imala i u prve dvije utakmice finala odigrane u Beogradu, u kojima je upisala glatke poraze, ali i doživjela brojne neugodnoti.

Nakon 2:0 vodstva Zvezde, Budućnost se uspjela vratiti i izjednačiti seriju na domaćem parketu, a majstorica je počela još gorim scenama i nasiljem zbog kojega bi utakmica mogla biti odigrana tek sutra, u praznoj dvorani.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 22:25