StoryEditor
Košarkaiznad obruča

Popunjava se roster za novu sezonu: Zadrani u svoje redove doveli mladog beka iz zagrebačkog Bosca

Piše Dražen Žura
29. srpnja 2019. - 22:29
hrvatska_izrael21-300619

Sporije nego su mnogi očekivali popunjava se "roster" košarkaške momčadi Zadra, međutim, ipak se kreće, istina "puževim koracima", pa tako bilježimo dolazak osamnaestogodišnjaka Jana Palokaja. Visoki branič (194 cm), protekle sezone nastupao je za momčad Bosco, koji su znali zaprijetiti i jačim klubovima, ali naposljetku završili kao posljednja momčad HT Premijer lige.

Mladi 18-godišnji Palokaj pritom je u prosjeku kroz 22 odigrane utakmice bilježio 12.7 poena, 5.0 skokova i 2.5 asistencije po utakmici. U klubu drže kako statistički podaci govore o sjajnim naznakama za mladog braniča koji je svoje prve košarkaške korake napravio u Zagrebu, da bi se prošle godine priključio momčadi s Knežije. Zagrepčanin već je redom nastupao za U-18 reprezentaciju prošle godine na Europskom prvenstvu održanom u Latviji te od ove godine i za U-20 selekciju na EP u Tel Avivu (Izrael).

- Zaista mi je drago što se Palokaj priključio momčadi i što Zadar kao klub postaje privlačno odredište za sjajne mlade igrače. Siguran sam kako će upravo naš Zadar biti izvrsna odskočna daska za igrača takvih predispozicija kako bi tek prikazao svoj talent i umijeće kojim raspolaže. Navedenom smo mogli svjedočiti i po zapaženim igrama u dresu mlade reprezentacije – poručio je Ante Nazor, trener Zadra.

#ZADAR#BRANIČ#NOVI IGRAČ#JAN PALOKAJ

Izdvojeno

05. srpanj 2020 12:16