StoryEditorOCM
Košarkasvi zovu i čestitaju

Ponosna mama Kukoč: Sin mi je ko maneken, a i dica i žena su mu prekrasni. Da je meni muž onako govorija, ljubila bi ga od glave do pete!

13. rujna 2021. - 08:44

Telefon u stanu Ante i Radojke Kukoč na splitskom Pazdigradu u nedjeljno jutro nije prestao zvoniti.

Zvali su mnogi, znani i neznani, prijatelji i poznanici, naravno i novinari, kako bi čestitali ponosnim roditeljima na ulasku njihova sina u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu.

- Uh, od uzbuđenja ne znamo ni govorit. Non-stop zvone telefoni. Uvik smo bili ljubazni prema novinarima jer i vi radite svoj posao, a nama je to velika čast - srdačno nas je i ljubazno dočekala mama Radojka.

Emocije je nakon Tonijeva ulaska u košarkašku besmrtnost bilo teško prikriti, a zašto i bi. Toni je uvijek govorio kako mu je jedina želja da roditelji, pogotovo otac Ante, dočekaju njegov ulazak u Kuću. Sada se to i dogodilo.

- Muž je malo stariji od mene i govorija bi Toniju “sine, nije mi drago šta su te počeli priskakat”, a on bi mu odgovorija “stari, doć će to na svoje”. Ante bi reka “e, ali oću li ja to doživit”. Kad je sazna da ulazi, Toni je prvo javia meni jer nije zna kako će Ante reagirat zbog slabog srca. “Reci mu kako god znaš”, reka mi je Toni, haha - priča nam Radojka dok Ante sve pozorno prati i sluša sa strane.    

Na samu ceremoniju u Springfieldu nisu otputovali zbog Covid mjera, a nisu je uspjeli popratiti ni putem malih ekrana.

- Nismo znali da će biti prijenos na Areni, nije nigdi bija najavljen. Ali zato smo na mobitelu ujutro sve pregledali. Mogu li se malo pravit važna? - upitala nas je potom Radojka.

Naravno da možete, dapače.

- Ma, sin mi je ko maneken. Zgodan, šestan, lipo i tečno govori engleski, a i dica i žena su mu prekrasni. Da je meni muž onako govorija, ljubila bi ga od glave do pete! Bez obzira koliko godina ima, Toni će uvik bit moje dite. On i kćerka Sandra moje su dvi najveće dionice.

Baš su se kod Sandre u subotu Ante i Radojka s ostalim članovima obitelji i najbližim prijateljima okupili na večeri.

- Ona ima veliki dvor isprid kuće u Solinu i smatrala san da je najbolje da se na taj način okupimo. Napravila san grozd bilih i žutih baluna sa zlatnom zvijezdom na vrhu i pustila ih u nebo, pa se zet našalija da bi ga neki avion moga pokupit i odnit Toniju. Poslali smo sliku Toniju pa je to moga vidit i prije ceremonije.

Fešta će se nastaviti i u danima koji dolaze. I neka će. Ne ulazi se u Kuću slavnih svaki dan. Ovo je priznanje ne samo Toniju, već i njegovim roditeljima čiju je ulogu oduvijek s ponosom isticao.

- Od kućnog odgoja i roditeljske pažnje sve kreće. Hvala vam od srca što nas uvažavate i što ste se sjetili i nas kao roditelja. Sad je rođendan meni, za par dana i Toniju, tako da ćemo imat šta slavit, pogotovo kad se vrati kući - rekla nam je za kraj ponosna mama Radojka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 06:32