StoryEditorOCM
Košarkaskupo loši

Pogledajte kako je izgledala prva utakmica nove NBA supermomčadi, zvučna imena su stigla, ali ipak nešto jako nedostaje

Piše Sport SD
9. listopada 2023. - 17:11

Nova NBA "supermomčad"- Phoenix Suns odigrala je prvu predsezonsku utakmicu u kojoj su pobijedili Detroit Pistonse tek u produžecima (126:130).

Sunse je do pobjede vodio Grayson Allen koji je postigao 18 poena za 20 minuta igre. Najbolji na parketu bio je Marvin Bagley sa 25 poena, a ozlijeđeni Bojan Bogdanović nije nastupio za Detroit.

Podsjetimo, Sunsi su od kraja prošle sezone napravili neke ključne promjene u sastavu. Playmaker Chris Paul otišao je u Golden State, a u momčad Phoenixa stigao je Bradley Beal, bek-šuter s All-Star pedigreom i ogromnim ugovorom po kojem će ove sezone zaraditi 47 milijuna dolara. Beal s Devinom Bookerom i Kevinom Durantom čini momčad koja će po kladionicama ove sezone sigurno biti u vrhu lige...

(Pre)skupa ekipa bez ‘playa‘

Nije zanemariv ni dolazak centra Jusufa Nurkića. Najbolji igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine, visok 213 centimetara, stigao je iz Portlanda kao dio razmjene tri momčadi, u kojoj je Damian Lillard završio u Milwaukee Bucksima. Phoenix se u toj razmjeni riješio i Deandrea Aytona

Durant i Booker u sinoćnjoj su utakmici zabili po 12 poena, dok je Beal zabio 11. Nurkić je bio u startnoj petorci, zabio je pet poena, a peti član prve postave bio je Josh Okogie. No, nitko od igrača iz prvog sastava nije bio na parketu više od 15 minuta protiv Detroita. Trener Frank Vogel nema na raspolaganju klasičnog "playa" pa će biti zanimljivo vidjeti kako će posložiti ovu skupu momčad od koje se jako puno očekuje.

Najbolje od susreta možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 22:57