StoryEditorOCM
Košarkaaba nije džaba

Počinje sezona velikih ambicija ‘žutih‘, ispod koša ‘zasvirat‘ će novi DJ: Lagano ćemo slaviti u ‘derbiju‘

Piše David Kapetanović
26. rujna 2023. - 15:39

Početak košarkaške sezone je pred vratima, a Žuti su spremni za nove izazove. 

Cijela momčad se danas oko podne okupila u dvorani na Gripama i pozirala u novim dresovima pred fotografima, koji su vješto hvatali njihove bolje strane. S nestrpljenjem se očekuje početak prve utakmice, a optimizam se mogao osjetiti u zraku.

Za razliku od prošle sezone, mnoštvo je novih lica u žutim dresovima, ima i povratnika, a sve će ih pod svojom palicom ove sezone voditi Slaven Rimac. Ove godine se ganjaju rekordi: osvajanje prvenstva, naravno, ali i igranje playoff-a ABA lige. 

Split je prošlu sezonu završio kao drugi u prvenstvu, bez većih problema osiguran je ostanak u ABA ligi, ali nije postao ono što godinama želi - prvak. Zadar je u prošlosezonskom finalu ipak bio za klasu bolji.

Prva utakmica je u petak, i odmah derbi. Dobro, nije baš klasični derbi, ipak, na Gripe u prvom kolu ABA lige stiže Studentski centar Derby.

Žuti su posljednje četiri utakmice protiv crnogorske momčadi izgubili, ali se u momčadi osjeća da dolazi promjena.

- Ma dobit ćemo, naravno. Lagana pobjeda - ne sumnja DJ Funderburk, novi centar Splita, Amerikanac koji se u novoj sredini odlično snalazi.

- Sviđa mi se Split, suigrači su odlični. Ovdje gradimo odlične temelje za nadolazeću sezonu. Bit ćemo dobra momčad. Mlada smo momčad, bit će zabavno ove sezone.

image

DJ Funderburk

Bozidar Vukicevic/Cropix

Netom pristigli Kanađanin Shamiel Stevenson je ipak nešto oprezniji.

- Neće biti baš lagana pobjeda, ali bit će pobjeda. Sve momčadi u ABA ligi su dobre, protiv nikoga neće biti šetnja. Cilj je ući u playoff, možemo to postići, imamo sve potrebne dijelove.

Trebat će sigurno i koji mjesec da se svi uhodaju i upoznaju. Da svi dijelovi žutog stroja počnu raditi zajedno. Pomlađena je momčad u odnosu na prošlu, možda i malo brža, agresivnija.

Dobre stvari se događaju na Gripama, prepoznat će to i navijači, bit će i dobra podrška na tribinama ove sezone, nema dvojbe.

image

Shamiel Stevenson

KK Split
image


 

Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 11:18