StoryEditorOCM
Košarkadruštvene mreže

Pljušte reakcije nakon HRT-ovog prijenosa memorijala Dražena Petrovića, gledatelji razočarani: ‘Meni je neugodno...‘

Piše D. R./JL
6. rujna 2024. - 06:55

Prijenos memorijalne utakmice u čast pokojnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića koji je u četvrtak u večernjim satima emitirana na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije razočarao je dio gledatelja koji su potom svoje nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama - piše Jutarnji list.

- Dakle ovo je katastrofa. Zvuk je kvalitetniji na nekoj vatrogasnoj zabavi nego što nama HRT2 večeras servira. Koja sramota. I da u sat i nešto koliko traje prijenos nitko ne primjećuje da imaju katastrofalan ton, to je još i žalosnije. Pa ništa ne čuješ, pa onda moraš stišati TV prijemnik... Pa dajte si sami otkaz. Sramota. Meni je neugodno... - rekao je jedan korisnik društvene mreže Facebook.

- Nažalost, dio produkcije koji se tiče zvuka u prijenosu je katastrofalan - dodao je drugi.

- Tonski prijenos utakmice na HTV-u je sramotan. I mi plaćamo pretplatu za to. A i rasvjeta u dvorani je kao u provincijalnom cirkusu. Sve u svemu jadno i doima se isforsirano, bez prave emocije, a projekt je navodno koštao oko milijun eura - ustvrdio je treći.

- Prijenos je užasan! Komentatori sami sebi dovoljni, kao da su u vlastitom dnevnom boravku. Ubiše mi volju za gledanjem a toliko sam se veselila - rekla je četvrta korisnica Facebooka.

HRT je na društvenoj mreži X objavio video snimku na kojoj se može vidjeti da su na memorijalnu utakmicu u čast Draženu Petroviću došli hrvatski košarkaši Dario Šarić i Bojan Bogdanović te slovenski košarkaš Luka Dončić. "Košarkaške zvijezde došle su u Zagreb u čast Draženu", ustvrdio je HRT.

- Jesi oni, ali vaš ton majstor nije došao u Arenu - odgovorio im je jedan korisnik X-a.

HRT je istu snimku objavio i na društvenoj mreži Instagram. Tamo se također susreo s kritikama na račun tona za vrijeme prijenosa utakmice.

- Mogli ste bar tonca zaposliti kako spada... - rekao je jedan korisnik Instagrama.

Pred punom Arenom u glavnom gradu Hrvatske Zagrebu, tim Dražen za koji su, između ostalih, igrali Marcelinho Huertas, Shane Larkin, Džanan Musa, Mathias Lessort i Boban Marjanović, a koji su trenirali Željko Obradović i Neven Spahija, rezultatom 110:107 svladala je reprezentaciju Hrvatske koju je predvodio Mario Hezonja.

- Dražen bi volio igrati u ovakvom, predivnom ambijentu“, rekao je uoči utakmice Aleksandar Petrović nakon čega su na centar parketa izašli Bojan Bogdanović i Dario Šarić te Luka Dončić.

- Puno toga sam čuo o Draženu, od ljudi koji su s njima igrali i stvarno mi je čast što sam tu“, rekao je Luka Dončić, dok je Draženov sugrađanin Dario Šarić također naglasio čast zbog dolaska na ovaj spektakl.

- Moj prvi klub se zvao Dražen Petrović. Jako lijepi utisak imam s tih početaka dok sam odrastao s pričama o Draženu. Čast mi je što smo iz istog grada i što sam u njegovoj akademiji napravio prve košarkaške korake - rekao je Šarić.

Pokrovitelj velikog sportskog spektakla bila je Vlada Republike Hrvatske, uz podršku Grada Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:48