StoryEditor

Perasović preuzima klub u kojem je već ostavio dubok igrački i trenerski trag

Piše PSD.
6. lipnja 2015. - 23:56
Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović novi je trener Kutxe Laboral, kluba u kojem je već ostavio dubok igrački i trenerski trag, objavio je u subotu baskijski klub na svom službenom internetskom portalu (www.baskonia.com).

Pred 50-godišnjim Splićaninom prvo je važan posao na Eurobasketu s hrvatskom reprezentacijom, a onda slijedi povratak u grad u kojem je proveo četiri sjajne godine (1993. - 1997.) kao igrač, te još dvije sezone kao trener (2005 - 2007.) u kojima je s TAU Ceramicom bio pobjednik Kupa kralja i sudionik euroligaškog Final Foura. Nažalost, zbog problema sa srcem morao je naprasno prekinuti rad u TAU Ceramici.

Španjolska je podneblje u kojem je Perasović proveo najviše vremena po odlasku iz Hrvatske, jer je u Sevilli 2004. započeo trenersku karijeru, a nakon angažmana u Ciboni i Efes Pilsenu, u siječnju 2012. godine preuzeo je Valenciju i vodio ju do siječnja 2015. te 2014. ostvario najveći uspjeh, osvojivši naslova pobjednika Eurokupa.

Kako pravila španjolske lige ne dozvoljavaju istovremeni angažman u klubu ACB lige i nekoj od nacionalnih reprezentacija, Perasović će na svoju novu dužnost, na kojoj nasljeđuje španjolskog stručnjaka Pedra Martineza, doći u rujnu, po završetku Europskog prvenstva.

(H)
foto: nikša stipaničev / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2022 13:29