StoryEditor

Olajuwon i Ewing primljeni u Kuću slavnih

Piše PSD.
8. travnja 2008. - 01:37

Negdašnji veliki rivali pod koševima Hakeem Olajuwon i Patrick Ewing primljeni su u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu, potvrdio je Reuters.

Centri Houstona i Knicksa su među sedam novih stanovnika Kuće slavnih, a uz njih je primljen šesterostruki All-Star igrač Adrian Dantley i legendarni trener Pat Riley, službeno treći NBA trener po uspješnosti svih vremena, koji je četiri puta bio prvakom sa Lakersima i jednom sa Miamiem.

Olajuwon (45) je Rocketse odveo dva uzastopna naslova NBA prvaka (1994 i 1995), a prvi je osvojio upravo protiv Ewingovih New York Knicksa. Olajuwon još uvijek drži NBA rekord u blokadama (3830). "Ja sam odrastao u Nigeriji i da mi je nitko tada rekao da ću ući u Kuću slavnih rekao bih da je to nemoguće. Zapravo sam tek u Americi shvatio koliko ljudi cijene Kuću slavnih", kazao je
Olajuwon.

Njegov veliki suparnik Ewing je 1992. bio je članom jedinog pravog Dream Teama na Olimpijskim igrama u Barceloni, a i on još uvijek drži rekorde New York Knicksa u broju koševa, uhvaćenih lopti i blokada.

Preostalo troje nominiranih su vlasnik Detroit Pistons William Davidson, trenerica sveučilišne košarke Catherine Rush i novinar Dick Vitale. Ceremonija uvrštenja ovodogodišnjih laureata održat će se 5. rujna u Springfieldu, u državi Massachusetts.

                                                                                                                                            (H)

#OLAJUWON#EWING#KUćASLAVNIH#NBA

Izdvojeno