StoryEditor
Košarkakronologija

Odlazak s Gripa: Parlov otišao jer nije uspio smijeniti Skelina

22. ožujka 2018. - 23:25
mislav_parlov8-061217

Nakon manje od tri mjeseca provedena na čelu Splita, Mislav Parlov od jučer ni službeno više nije direktor kluba. Ono što se dalo naslutiti već odavno, otkad se sve zakuhalo naprasnim odlaskom stručnog savjetnika Dina Rađe iz kluba, pa zatim i prijeporima oko statusa trenera Ivice Skelina na relaciji direktor – Nadzorni odbor čime je i široj javnosti postalo jasno da nešto zaista ne štima, jučer je dobilo očekivani epilog. A Parlov nasljednika u vidu Splićanina Maroja Bubala.

Rasplet koji baš nikoga nije začudio što se razlaza s Parlovom tiče. Petog dana prosinca Parlov je izabran od strane Nadzornog odbora za novog čelnog čovjeka kluba, od prvog dana ove godine preuzeo je i službeno novu funkciju, a već u veljači bilo je jasno kako teško mogu svi zajedno u istom sastavu dalje. Moglo se već neko vrijeme naslutiti kako je Parlov bivši, čekala se objektivno samo službena potvrda. Sve je na koncu, kako to često u sličnim situacijama biva, završilo u celofanu sporazumnog razlaza, rastanka u mirnim tonovima. I tako je i bilo. I bolje je za klub da je tako, nove turbulencije ništa dobra "žutima" ne bi donijele. Svjesni su toga i na jednoj i na drugoj strani jer svima je ipak klub na prvom mjestu.

Po CV-u Parlov se svakako činio kao vrlo logičan izbor, takvi su bili i početni dojmovi. No, u vrlo kratkom vremenu izašlo je na vidjelo kako Parlov i NO nisu na istoj valnoj duljini po nekim važnim pitanjima. Odlazak Rađe uzdrmao je temelje suradnje, a turbulencije koje je nedugo potom izazvale i priče oko smjene Skelina koje su procurile u javnost bile su čini se kap koja je prelila čašu. Svakako previše promjena u vrlo malo vremena načeto je na ovaj ili onaj, a pogotovo u situaciji u kojoj nije bilo spremnih rezervnih rješenja (ili barem javnosti nisu bila poznata). A što je uzburkalo duhove. Što bi se kod filmskih razvoda nazvalo "nepomirljive razlike", u viđenjima u kojem bi smjeru klub trebao ići. A kada je tako onda se najbolje razvesti, za dobro i žene i muža, ali prije svega djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 09:10