StoryEditorOCM
KošarkaPlay on

Od Valentinova do Dana žena, nakon pauze Žuti opet igraju na Gripama, bore se za povijesni uspjeh: ‘Navijači pomozite!‘

Piše Frane Vulas
7. ožujka 2024. - 15:15

Poslije gotovo mjesec dana pauze košarkaši Splita ponovno igraju na Gripama. Zadnji susret u splitskom hramu košarke momci trenera Slavena Rimca odigrali su još u četvrtfinalu SuperSport Kupa Krešimira Ćosića kontra Zadra na Valentinovo 14. veljače. Uslijedila je reprezentativna stanka, pa nakon nje dva gostujuća susreta, opet sa Zadrom, ali u regionalnoj ligi, pa s Boscom u domaćoj Favbet Premijer ligi. A u petak na Dan žena ponovno će Split istrčati pred svoje navijače, zaljubljenike u žutu boju, u utakmici Admiral Bet ABA lige protiv Mornar-Barskog zlata (18 sati, prijenos ArenaSport 1).

‘Žuti‘ su u borbi za play off, povijesni prvi plasman u doigravanje regionalne lige. S druge strane sastav iz Crne Gore traži bodove za bijeg sa začelja. Pet kola prije kraja lige Splitu je možda ovo i ključna utakmica na putu prema tom željenom cilju, ali sastavu iz Bara baš gori pod petama.

Od ovog dana pravo nastupa u hrvatskom prvenstvu imat će i razigravač Vito Kučić.

- Nismo dobro izgledali u prve dvije utakmice nakon reprezentativne stanke. Moramo biti puno bolji, djelovati bolje kao momčad. Imamo nekih glupo je možda reći opravdanja, ali postoji razlog za to. Sada smo uspjeli uhvatiti pet-šest dana zajedničkih treninga. Igrači koji su za vrijeme stanke više odmarali, manje trenirali, a prije svega tu mislim na Amerikance, već se na njima vidi da su u boljoj formi. Nadam se boljoj partiji i da će to biti dovoljno za pobjedu. Mornaru je ovo također izuzetno bitna utakmica, njima za ostanak, nama za hvatanje pozicije za play off – rekao je Rimac.

image

Vito Kučić

Peđa Milosavljević/Cropix

Split je na skoru 9-12, taman izvan kruga osam momčadi koje će u doigravanje. Momčadi iz Bara je na skoru 4-17. U odnosu na prvi dio sezone Mornar se dosta pojačao, želi ostati u elitnom regionalnom društvu.

- Mislim da imaju malo lakši raspored od Krke, ali nama to ništa ne mijenja. Mi gledamo samo sebe. Želimo se pobjedom približiti play offu. Ostalo je još pet utakmica, svaka je bitna, ulog je velik. Pozivam sve navijače da nam pomognu. Iskreno se nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu – rekao je trener ‘žutih‘.

Baš je pobjeda u Baru u prvom krugu regionalne lige bila okidač uspješne serije Splita u nastavku sezone?

- Definitivno, prije toga smo promijenili neke igrače. Tada smo uhvatili neki ritam treninga i ta pobjeda nam je dala samopouzdanje da ova momčad može. Vjerujem da će nam i ova utakmica biti poguranac u leđa za ono što nam slijedi dalje. Nadam se da se publika zaželjela košarke i da će doći u velikom broju – nada se Rimac.

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:41